Mergi la conţinutul principal

Copil “răpit” de tatăl interlop

* o brăileancă s-a plâns că soţul cu care se află în proces de divorţ i-ar fi furat copilul şi nu mai poate intra în legătură cu el de câteva luni * copilul se află în grija mamei, prin ordonanţă preşedinţială dispusă de instanţă, la domiciliul din Moreni, judeţul Dâmboviţa * în urmă cu câteva luni, soţul ar fi venit la copil şi a fugit cu el, după cum spune mama * femeia a cerut ajutorul poliţiştilor, mai ales că ea nu mai poate lua legătura nici cu soţul * brăileanca recunoaşte că s-a prostituat, iar tatăl copilului ar fi un interlop din anturajul celebrului Dasaev * acesta ar fi motivul, crede ea, pentru care autorităţile se mişcă greu * femeia crede că soţul vrea să o determine să revină la prostituţie, şantajând-o emoţional prin copil * contactat telefonic pentru un punct de vedere, bărbatul nu a stat prea mult la discuţii, transmiţându-i fostei soţii să “îşi facă un control la cap”

 

Alexandru IONESCU

 

O mamă a ajuns să plângă după propriul copil, de numai 7 ani, pe care tatăl l-a “răpit” de la domiciliul femeii din Moreni, judeţul Dâmboviţa. Femeia se află în proces de divorţ cu tatăl, procesul fiind pe rolul instanţei, dar prin ordonanţă preşedinţială dispusă de instanţă, copilul a fost dat în grija mamei. Reclamanta Mirabela Vlad ne-a declarat că a cerut ajutor peste tot, la Poliţie, la Protecţia Copilului, dar nimeni nu a sprijinit-o. Mai mult, femeia a afirmat că soţul ei ar face parte din lumea interlopă, fiind chiar implicat în atacul lui Dasaev, de aceea nimeni nu intervine pentru a rezolva ceva. “M-am judecat cu soţul, suntem căsătoriţi dar este proces de divorţ, nu este finalizat. A fost ordonanţă preşedinţială pentru stabilirea domiciliul minorului de 7 ani, până la definitivarea divorţului. Când hotărârea a rămas definitivă, soţul a plecat cu copilul, şi atunci am apelat la executor. M-am dus la Poliţie, la Protecţia Copilului, dar nimeni nu face nimic. În iunie a rămas definitivă hotărârea instanţei, m-am prezentat cu actul la poliţie, mi s-a zis să merg la executor, am mers şi acolo. I-au făcut citaţie lui, el nu s-a prezentat... dar nimeni nu a făcut nimic. Am depus şi la poliţie copie de pe hotărârea definitivă, am ştampilat la Tribunal, că este definitivă şi irevocabilă. El face parte dintr-un anturaj, din lumea interlopă, cu Dasaev, cu Nixon. Face parte din grupări şi poliţia nu face nimic în această situaţie. Dar eu am o hotărâre de la instanţă, copilul este rămas la mine, în judeţul Dâmboviţa - la Moreni, eu m-am mutat la părinţii mei. Începe şcolaa şi nu pot să îl duc, eu am făcut transferul când m-am mutat din Brăila. Soţul m-a blocat peste tot, nu mai pot lua legătura cu el. Nu am mai vorbit cu copilul de 4 luni de zile. Am locuit în Brăila 10 ani, cu soţul Şain Valentin. Am fost 10 ani împreună, copilul are acum 7 ani.

M-a blocat pe telefon şi el, şi soacra, să nu mai pot intra în legătură cu copilul. În septembrie anul trecut m-am mutat în Moreni, la părinţi, am plecat cu copilul, a fost înscris aici la şcoală. În ianuarie a venit să vadă copilul şi a plecat cu el, părinţii stau la parter, a fugit cu copilul pe geam. Este copilul nostru, ar trebui să fie înţelegere. Eu, totuşi, nu i-am interzis să îl vadă”, ne-a povestit femeia.

Sursa citată a recunoscut că a practicat prostituţia, iar bărbatul ar încerca acum să o determine să se întoarcă şi să continue “meseria”, şantajând-o prin copil. Ca orice mamă, femeia a recunoscut că probabil la un moment dat o să cedeze. “Dar eu nu vreau să mă întorc înapoi la el. Iar autorităţile încurajează astfel de infracţiuni, nu mi-am făcut altă idee despre autorităţi, nimeni nu mă ajută să aduc copilul înapoi”, a mai declarat femeia.

Ea a spus că bărbatul ar fi plecat, de vreo două luni, din Brăila, el având o soră în Germania. Femeia a spus că l-a tot sunat, dar i-a intrat căsuţa vocală şi vorbeşte în germană, probabil pentru că el este acolo. “A avut şi el probleme pe linie infracţională, cu furturi, delapidare, a fost implicat şi în scandalul cu Dasaev. Şi de la poliţie, de la executor mi s-a spus că nu l-au găsit acasă. El are domiciliul pe lângă Şantierul Naval. Eu am făcut sesizări peste tot, acum sper să mă puteţi ajuta dvs. să îmi aduc băieţelul înapoi, este singurul copil”, ne-a declarat, plină de îngrijorare, mama copilului, Mirabela Vlad.

Contactat telefonic de redactori, soţul acuzat că ar fi plecat cu copilul aflat în grija femeii, Şain Valentin, nu a dat vreun răspuns clar privind acuzaţiile care i se aduc. Nu a spus dacă este la el copilul şi nici unde se află. A spus că a dat explicaţii la Poliţie. “Cine mă mai sună!? Că m-a sunat Poliţia din Brăila, din Moreni, Târgovişte, de la Protecţia Copilului... de peste tot. Ea (n.r. - soţia) poate să facă o mie de reclamaţii.Trimiteţi-o pe ea să îşi facă un control la cap. Am dat explicaţii la Poliţie. Sunt la muncă, nu mai pot vorbi. O zi bună”, a fost declaraţia bărbatului. Nu a spus nici dacă este în oraş, sau dacă este plecat din ţară, ci doar că nu poate vorbi.

 

Copilul este în îngrijirea mamei

Decizia cu ordonanţa privind stabilirea domiciliului minorului apare pe site-ul instanţelor. Astfel, în aprilie, la Judecătoria Brăila s-a admis cererea formulată de către reclamantul-pârât Şain Valentin, în contradictoriu cu pârâta-reclamantă Şain Maria Mirabela, având ca obiect ordonanţă preşedinţială. Prima instanţă a stabilit temporar locuinţa minorului S. F. - G., la domiciliul actual al tatălui situat în municipiul Brăila, până la soluţionarea definitivă a dosarului de divorţ.

În urma apelului formulat în cauză, la Tribunalul Brăila s-a admis cererea mamei copilului. “Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă atacată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul -pârăt Şain Valentin în contradictoriu cu pârâta Şain Maria-Mirabela, ca neîntemeiată. Înlătură dispoziţiile privind stabilirea temporară a locuinţei minorului Ş. F. G., născut la data de 09.04.2015 la domiciliul actual al tatălui situat în municipiul Brăila. (...). Stabileşte provizoriu locuinţa minorului Ş. F. G. la mamă, în mun. Moreni jud. Dâmboviţa, până la soluţionarea dosarului de divorţ nr. 367/196/2022 al Judecătoria Brăila”, este decizia Tribunalului Brăila din 17 iunie 2022, postat pe site-ul instanţei.

Poliţia ne-a transmis că a primit o plângere pe această temă în cursul zilei de luni, 5 septembrie, şi că a fost demarată procedura de găsire a minorului. “Astăzi, 05.09.2022, o tânără, în vârstă de 28 de ani, din Brăila, s-a prezentat la sediul I.P.J. Brăila şi a sesizat dispariţia fiului său, SAIN FLORIN GABRIEL, în vârstă de 7 ani. Din primele verificări, minorul ar fi fost luat de tatăl său în cursul lunii mai a.c., iar până la acest moment tânăra nu l-ar mai fi văzut sau vorbit cu el. Semnalmente: 140 cm înălţime, 35 kg, corpolentă, faţă ovală, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, fără semne particulare. Îmbrăcăminte şi încălţăminte: nu este cunoscută.

Pentru SAIN FLORIN GABRIEL a fost solicitată căutarea la nivel naţional şi în spaţiul Schengen”.

Totodată, şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila ni s-a transmis că se lucrează la acest caz. “Situaţia copilului este instrumentată în colaborare cu Poliţia Municipiului Brăila. În prezent copilul si tatăl acestuia nu au fost identificaţi la domiciliul cunoscut din municipiul Braila, cel din urma menţionând asistenţilor sociali (în urma apelului telefonic iniţiat de catre aceştia) că sunt plecaţi din localitate, urmând să anunțe asitenții sociali cand vor reveni in Braila”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro