Mergi la conţinutul principal

Copiii institutionalizati au sarbatorit "Ziua Dunarii"

Ieri, un grup de copii cu rezultate scolare deosebite, protejati in unitatile de tip familial sau la asistenti maternali profesionisti, au participat la simpozionul cu tema "Ecosistem Dunarea - trecut, prezent si viitor". Evenimentul a fost organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a marca "Ziua Dunarii" sarbatorita in fiecare an de tarile dunarene, pe data de 29 iunie. Purtatorul de cuvint al institutiei, Simona Cimpoaie, le-a explicat copiilor ca acesta este al patrulea an consecutiv in care se sarbatoreste "Ziua Dunarii" si ca Romania detine, in acest an, presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea, motiv pentru care manifestarile dedicate acestui eveniment capata o dubla semnificatie. La rindul lor, copiii au prezentat referate in care au vorbit despre importanta protejarii Dunarii, mai ales in ultimul timp cind oamenii neglijeaza acest aspect, incercind sa gaseasca si solutii pentru evitarea poluarii.
"Dunarea este cea mai importanta comoara a tarii noastre, sursa a existentei oamenilor. Fiecare poate da o mina de ajutor pentru o Dunare curata, nepoluata si frumoasa" este mesajul unui referat prezentat de una dintre eleve.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, manifestarile dedicate acestei zile se vor desfasura in toate statele dunarene pentru a marca dorinta comuna a acestora de a-si uni fortele in sprijinul protejarii fluviului.
"Anul acesta mesajul propus semnifica faptul ca exista multiple legaturi intre apa, ca resursa a vietii, si traditiile culturale ale popoarelor din bazinul fluviului Dunarea. In plus, Ministerul Mediului si partenerii sai vor aduce in atentia oamenilor mesajul importantei protejarii si conservarii ecosistemelor acvatice ale fluviului si afluentilor sai. De asemenea, in preambulul manifestarilor, in judetele dunarene s-a organizat "Caravana Dunarii 2007", ampla actiune educativa pentru constientizarea copiilor privind importanta protejarii si conservarii ecosistemelor acvatice", se arata in comunicatul de presa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu