Mergi la conţinutul principal

Copacilor din Hipodrom le-a trecut vremea

Toaletările de copaci începute vineri, de Primăria Brăila, în cartierul Hipodrom au provocat nemulţumirea mai multor locatari ai blocurilor din zonă. Brăileanca Mariana Şerban ne-a sesizat telefonic faptul că echipa care execută lucrarea a tăiat un nuc din faţa blocului A5, unde locuieşte mama sa, deşi copacul respectiv ar fi fost perfect sănătos, pe lângă faptul că această specie este protejată prin lege. "Era un nuc cu coroană mare şi sănătoasă, care ţinea umbră apartamentelor din acest bloc. Nu înţeleg de ce l-au tăiat, că nu era şubred. Dimpotrivă, era sănătos şi chiar făcuse foarte multe nuci anul acesta", s-a plâns cititoarea noastră.
Conducerea "Seroplant" Brăila afirmă, însă, că nucul din faţa blocului A5 era bătrân şi scorburos şi prezenta pericol de prăbuşire. "Nucul, ca specie, nu poate fi tăiat oricum. Aprobarea pentru tăiere nu se dă doar de comisia de specialitate din cadrul Primăriei, aşa cum se procedează în cazul altor specii, ci este nevoie şi de un accept primit din partea unui specialist al Direcţiei Agricole. Pentru nucul despre care vorbim aveam aprobare, inclusiv din partea specialistului, deoarece era bătrân şi şubred, având o scorbură destul de mare, a precizat Ligia Drăgan, directorul "Seroplant Brăila.
Un alt brăilean, Corneliu Gavril, locatar al blocului T4, reclamă faptul că echipa de alpinişti utilitari care lucrează la toaletarea arborilor face treabă de mântuială şi, în plus, distruge spaţiile verzi amenajate pe cheltuiala locatarilor. "Persoanele acestea nu au habar cum trebuie toaletat un copac. Ei taie vârfurile şi lasă în urmă nişte cioate. Spaţiile verzi şi gardurile vii amenajate de locatari au fost făcute praf. Eu n-am văzut pe nimeni, un specialist din cadrul Primăriei, care să stea lângă ei, să îi dirijeze, să le spună ce să taie şi cum să taie. E o mare bătaie de joc această toaletare", afirmă Corneliu Gavril.
Directorul "Seroplant" ne-a informat că lucrarea din Hipodrom este executată de firma "Acladesing" SRL Ploieşti, cea care a câştigat contractul pentru acest gen de operaţiuni scos la licitaţie de Primăria Brăila în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea totală a contractului, pe parcursul anului în curs, se ridică la circa 300.000 lei, ploieştenii având misiunea de a toaleta sau tăia copacii indicaţi de Primărie.
"Din colaborarea pe care am avut-o cu dumnealor până acum, nu au fost probleme. Se poate spune că au experienţă în domeniu şi lucrează bine. În cartierul Hipodrom este nevoie de toaletarea copacilor, în special a plopilor, care au început să îşi depăşească durata normată de viaţă, de 30 de ani. Aceşti plopi au crescut foarte mult şi au început să avarieze faţadele şi chiar acoperişurile blocurilor, motiv pentru care trebuie toaletaţi sau chiar tăiaţi de la rădăcină, unii dintre ei", ne-a mai declarat directorul Ligia Drăgan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro