Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controale fulger ale ITM de Ziua Nationala

In cursul zilei de joi, 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei, inspectorii de munca braileni au verificat mai multi agenti economici pentru a constata daca respecta obligativitatea de a acorda zi libera propriilor salariati. Dupa cum a explicat conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, firmele vizate au fost cele cu capital majoritar strain care isi desfasoara activitatea in domeniul confectiilor. "Controalele au fost efectuate la circa 10 angajatori, ocazie cu care s-a constatat respectarea prevederilor legale in sensul ca salariatii beneficiau de zi libera", ne-a declarat inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva.
Potrivit prevederilor Legii 53/2003 Codului Muncii, zilele de sarbatoare legala In care nu se lucreaza sint 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decit cele crestine, pentru persoanele apartinind acestora. Aceste prevederi nu se aplica In locurile de munca In care activitatea nu poate fi Intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, cu mentiunea ca salariatilor li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator In urmatoarele 30 de zile. In cazul In care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata In zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate In programul normal de lucru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii