Mergi la conţinutul principal

Controale drastice în Brăila, după tragedia de la Timişoara!

•  la nivelul judeţului nostru, au fost identificate 14 societăţi şi persoane fizice autorizate care prestează servicii de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie • până la finele acestui an, toţi vor primi vizita unei echipe mixte de control care va verifica de la avize şi autorizaţii de funcţionare, până la conformitatea substanţelor chimice folosite

 

Au început controalele la firmele şi persoanele autorizate din Brăila, care prestează servicii de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie! Echipe mixte din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP), Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) şi ai Inpectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) Brăila au dispus verificări la prestatorii de servicii DDD. La nivelul judeţului nostru, au fost identificate 14 societăţi şi persoane fizice autorizate cu servicii în acest domeniu, care au intrat în atenţia inspectorilor şi poliţiştilor.           Astfel de acţiuni se derulează, în paralel, în mai toate judeţele, totul după ce autorităţile s-au sesizat în urma tragediei petrecute recent în Timişoara. Aici, unde trei persoane au murit după ce o firmă a făcut dezinsecţia şi deratizarea într-un bloc de garsoniere din oraş. Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia a cumpărat şi folosit un insecticid denumit “Delicia-GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică cu efecte letale în caz de inhalare, care nu se foloseşte în spaţii închise. În acest sens, la finele lunii trecute, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor au semnat un protocol de colaborare pentru desfăşurarea unei acţiuni de control la prestatorii de servicii DDD, dar şi la distribuitorii de produse utilizate în acest scop. Astfel, în atenţia echipelor de control vor fi atât documentele privind înfiinţarea şi funcţionarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea şi atestarea personalului care îşi desfăşoară activitatea în aceste societăţi comerciale, cât şi conformitatea produselor chimice folosite.

Acţiunile de control se vor încheia la finele acestui an, după cum anunţă Direcţia de Sănătate Publică Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro