Mergi la conţinutul principal

Controale de amploare în week-end. Poliţiştii au depistat persoane fără mască de protecţie

* duminică, au fost aplicate 159 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 58.000 de lei * un tânăr de 24 de ani din comuna Ciocile a fost depistat de către polițiștii brăileni în timp ce se deplasa cu bicicleta,  fără a purta masca de protecție, el fiind amendat cu 500 lei

 

Poliţiştii acţionează intens înainte de marea sărbătoare a Crăciunului, tocmai pentru a-i determina pe oameni să respecte măsurile de protecţie în scopul prevenirii răspândirii Covid – 19. Dacă ţin cont de anumite reguli, oamenii vor petrece sărbătorile în siguranţă. Duminică, poliţiştii au dat amenzi în valoare de aproape 60.000 de lei. Un tânăr din comuna Ciocile a încasat amendă după ce  a fost depistat de către polițiști în timp ce se deplasa cu bicicleta,  fără a purta masca de protecție.

Astfel, la data de 20 decembrie, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Au fost desfăşurate 18 acțiuni punctuale în marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţe și târguri, mijloace de transport în comun şi taxiuri. Forţele implicate au verificat 81 societăți comerciale, au legitimat 1.155 de persoane și au controlat  347 de vehicule. Au fost aplicate 159 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 58.000 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, polițiştii brăileni şi polițiştii locali au sancţionat contravenţional 30 de persoane, dintre care 1 șofer și 29  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 10.000 de lei. Totodată, 40 de  persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei. „În dimineața zilei de 20.12.2020, un tânăr de 24 de ani din comuna Ciocile a fost depistat de către polițiștii brăileni în timp ce se deplasa cu bicicleta,  pe raza comunei, fără a purta masca de protecție. După ce a fost oprit și legitimat de către polițiști, tânărul a motivat că a uitat să o ia de acasă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 500 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

 

O femeie din comuna Viziru purta masca... în poşetă

Acţiuni de control s-au desfăşurat şi sâmbătă, 19 decembrie, când au fost desfăşurate 19 acțiuni punctuale în locuri aglomerate şi mijloace de transport. Au fost verificate 113 societăți comerciale, legitimate 1.125 de persoane și controlat  352 de vehicule, fiind aplicate 143 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020  cu amenzi în valoare totală de 41.500 de lei. În mjloacele de transport în comun au fost prinse în neregulă 20 de persoane, 6 șoferi și 14  pasageri, acestea fiind amendate cu 1.750 de lei.

Totodată, 12 de  persoane nu au respectat interdicțiile pe timp de noapte şi au primit amenzi în valoare totală de 4.000 de lei.

De exemplu, sâmbătă dimineața, o femeie de 32 ani din comuna Viziru a fost depistată de către polițiștii brăileni în timp ce se deplasa pe jos,  pe raza comunei, fără a purta masca de protecție. După ce a fost oprită și legitimată de către polițiști, femeia a scos din poșetă masca de protecție, motivând că a uitat să o poarte, fapt pentru care a fost sancționată contravențional conform Legii 55/2020, cu avertisment.

La data de 18 decembrie, au fost desfăşurate 22 acțiuni punctuale de către oamenii legii, fiind aplicate 118 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 29.000 de lei. Pentru purtarea necorespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, au fost sancţionate contravenţional 30 de persoane, 3 șoferi și 27  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 3.500 de lei. Alte 30 de  persoane nu au respectat interdicțiile privind circulația după ora 23.00 şi au primit amenzi de 11.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro