Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contribuabilii pot opta pentru destinatia a 2% din impozit

Contribuabilii romani pot opta sa plateasca pina la 2% din impozitul pe veniturile din salariile obtinute in 2005, pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Astfel, dupa data de 28 februarie 2006, data limita de depunere a fiselor fiscale de catre platitorii de venituri din salarii la organul fiscal, contribuabilii care doresc sa sponsorizeze o organizatie nonprofit, pot solicita acestora un exemplar al fisei fiscale pe anul 2005. Pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, contribuabilii vor depune o copie a fisei fiscale, impreuna cu formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentind pina la 2% din impozitul anual, al carui model si continut a fost aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2017/2006.
Cererea va fi depusa la organul fiscal de domiciliu, pina la data limita de depunere a declaratiilor de venit, respectiv pina la data de 15 mai 2006. Cei care obtin alte venituri decit cele din salarii si care doresc in acelasi timp sa sponsorizeze vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2005, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul privind destinatia sumei reprezentind 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii