Mergi la conţinutul principal

Contribuţia la pensie, plătită la Fisc

Începând cu 1 iulie, contribuţiile sociale datorate de persoanele care realizează venituri din activităţi independente, pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie, se achită la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora acestea îşi au domiciliul. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii, va preda în administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), prin structurile teritoriale ale acesteia, documentele şi informaţiile referitoare la declaraţiile individuale de asigurare pe care le are în evidenţă, se precizează într-un comunicat al Casei Judeţene de Pensii.
Persoanele din categoria avută în vedere, care se vor autoriza pentru activităţile respective după 01.07.2012, vor completa şi depune declaraţia privind venitul asigurat la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află adresa unde îşi au domiciliul, potrivit legii. Modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi de gestionare a declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii vor putea fi descărcate de pe site-ul ANAF - www.anaf.ro.
De asemenea, informaţii relevante precum şi conturile bancare în care se vor face plăţile vor fi afişate la sediul Casei Judeţene de Pensii Brăila, din Calea Călăraşilor, nr. 19 şi de pe pagina web a instituţiei-www.cjpbraila.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro