Mergi la conţinutul principal

Contre în Consiliul Local Municipal pe tema gropilor de pe Calea Galați

* consilierul PNL Brăila Petrică Popa a ținut, recent, să îi atragă atenția primarului Marian Dragomir în legătură cu starea proastă a asfaltului de pe Calea Galați, la intersecția cu Strada Griviței * acesta a solicitat o intervenție punctuală, astfel încât mașinile brăilenilor să nu suporte avarii foarte mari, în special odată cu venirea iernii * edilul-șef Marian Dragomir i-a transmis consilierului o serie de zone unde s-a încheiat asfaltarea în Municipiul Brăila, reamintindu-i că pentru Calea Galați există un proiect de reabilitare pentru care se pregătește reluarea procedurilor de scoatere la licitație

 

Gropile de pe Calea Galați l-au scos din răbdări pe consilierul municipal PNL Petrică Popa, care a dorit să semnaleze problema în cadrul celei mai recente ședințe a CLM Brăila. Acesta i-a transmis primarului Marian Dragomir că deși știe că există un proiect privind asfaltarea în acea zonă, nu ar fi rău dacă s-ar putea interveni punctual în zona Calea Galați colț cu Strada Griviței, deoarece vine iarna și riscul ca mașinile brăilenilor să fie avariate este foarte mare.

”Acum vreo două sau trei săptămâni, au venit niște domni, au pus câteva linguri de asfalt și au plecat. Dar au rămas foarte multe gropi și mai ales în intersecția Calea Galați cu Griviței. Și chiar dacă strada trebuie să intre în reabilitare și nu se pot face mari intervenții acum pe această zonă, cred că totuși pentru perioada de iarnă pericolul de circulație va fi din ce în ce mai mare. Ne așteptăm și la polei, și la alte chestii. Cred că cei care au pus cele două-trei linguri de asfalt, ar trebui să se aplece cu mai mare interes și să mai pună încă două-trei linguri”, a declarat Popa în ședința ordinară a CLM Brăila din 29 octombrie.

Primarul Marian Dragomir a ținut să îi reaminească PNL-istului faptul că sunt foarte multe zone din Municipul Brăila unde se lucrează și unde s-a terminat deja asfaltarea, astfel că situația ar trebui analizată echilibrat atunci când se solicită astfel de intervenții ”punctuale”. Cât despre Calea Galați, edilul-șef a precizat că în prezent se lucrează la o actualizare a prețurilor materialelor de construcții, după care se va relua procedura de licitație pentru acest proiect.

”Dumneavoastră știți foarte bine, domnule Popa Petrică, pentru că ați aprobat - dar nu ați votat bugetul, dar asta contează mai puțin uneori, pentru unii -, că s-a finalizat în momentul de față tot ceea ce înseamnă lucrări pe zona Pisc, Brăilița, Vidin. În paralel, au fost terminate lucrările pe străzile care nu erau asfaltate: 12 km în Chercea și mai sunt ceilalți 12 km în zona dintre Râmnicu Sărat și Focșani. Viziru, Buzăului, Radu Negru, Călărași IV s-a terminat și acolo de asfaltat. Lacu Dulce, Islaz se asfaltează și va fi asfalt anul acesta și acolo. În schimb, vă dați și dumneavoastră seama, e foarte mult de lucru, iar Calea Galați, bucata la care faceți dumneavoastră referire și în mandatul trecut noi am votat includerea străzii pe finanțare europeană. Au avut și ei niște probleme ca urmare a faptului că explozia prețurilor la materialele de construcții a condus la faptul că nicio societate nu a dorit să participe la cele trei licitații. Apoi am demarat procedura de reactualizare a proiectului și a costului materialelor de construcții, pe noile tarife de astăzi la acestea. Și urmează să primim acest proiect pentru a reaproba în CLM și a putea să scoatem la licitație la o valoare actualizată, a explicat Dragomir.

Popa a avertizat că odată cu venirea sezonului rece, șansele ca mașinile brăilenilor să fie grav avariate în respectiva zonă, cresc considerabil.

”Așa este. Știm că este acel proiect. Este necesar. Dar totuși, poate se găsește o cale de provizorat pentru această iarnă, ca să nu avem anumite accidente în această perioadă. Atâta tot. Că de tăiat cauciucurile și de stricat direcțiile la mașini, asta nu mai băgăm în seamă, a conchis Popa, ironic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu