Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contractul de privatizare a Petrom se afla in analiza Presedintiei

Contractul de privatizare a Petrom se afla in analiza Presedintiei, a declarat, marti, presedintele Traian Basescu, inainte de plecarea in vizita pe care o intreprinde in Statele Unite.
Presedintele a precizat ca a cerut contractul de privatizare a Petrom de la Ministerul Economiei si Comertului si ca ii multumeste ministrului Codrut Seres pentru ca i l-a pus "imediat" la dispozitie.
Seful statului s-a declarat extrem de preocupat de problematica legata de energie. "Am cerut acum mai bine de o luna gasirea unor solutii pentru distribuirea corecta a comercializarii energiei electrice, iar zilele trecute, ceea ce s-a intimplat cu pretul combustibililor a fost de natura sa ma ingrijoreze", a subliniat Basescu.
El a sustinut ca problema privind energia este una din prioritatile sale, alaturi de combaterea efectului inundatiilor.
Seful statului a cerut, joi, Consiliului Concurentei sa verifice comportamentul agentilor economici care produc si distribuie carburanti pe piata romaneasca, fiind ingrijorat de majorarea repetata a pretului la combustibil. Institutia a anuntat, in aceeasi zi, ca a initiat o investigatie pe piata produselor petroliere.
Vineri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Peres, a afirmat ca statul nu poate interveni in politica de preturi a Petrom.
Petrom a majorat succesiv, la inceputul lunii septembrie, in interval de cinci zile, pretul carburantilor comercializati in statiile proprii cu sapte bani pe litru si apoi cu noua bani pe litru.
Astfel, pretul unui litru de benzina Premium fara plumb, cel mai ieftin sortiment, a ajuns la un maxim de 3,69 de lei.
La sfirsitul saptaminii trecute, compania a anuntat ca reduce preturile la benzina cu pina la 10 bani pe litru, iar de miercuri firma va opera o noua diminuare a preturilor, cu opt bani pe litru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii