Mergi la conţinutul principal

Contrabandistul “Leca” vrea în libertate

condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, inculpatul Leca Gigi aşteaptă să fie lăsat în libertate şi a cerut liberarea condiţionată • la Judecătoria Brăila, condamnatul a primit veşti proaste la începutul acestei luni, unde i-a fost respinsă cererea, însă a formulat contestaţie •  în februarie 2018, brăileanul de 42 de ani  a fost prins cu 500 pachete cu ţigări din Republica Moldova, el fiind apoi condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru contrabandă

 

Contrabandistul de ţigări Leca Gigi, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, cere liberarea condiţionată. La începutul lunii octombrie, la Judecătoria Brăila, condamnatul a primit veşti proaste. Instanţa i-a respins cererea, însă  a formulat contestaţie şi dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila unde urmează să se ia decizia finală.

În februarie 2018, brăileanul de 42 de ani  a fost prins cu 500 pachete cu ţigări din Republica Moldova, el fiind apoi condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru contrabandă. El mai avea şi o pedeapsă cu suspendare, tot pentru contrabandă cu ţigări, ceea ce l-a costat. “Respinge cererea de liberare formulată de Leca Gigi şi fixează termen de reiterare cerere la două luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila în data de 7 octombrie. După formularea contestaţiei, cauza a ajuns la Tribunalul Brăila, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 8 noiembrie.

Reamintim că, în dimineaţa zilei de 17 februarie, poliţiştii l-au depistat pe un brăilean de 42 de ani care avea în autoturism 500 pachete cu ţigări din Republica Moldova. Era vorba despre Gigi Leca, care a fost prins cu ţigările de contrabandă în cartierul Vidin, fiind lăsat fără marfă. El a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu ţigări, în 2016, iar când a fost prins din nou cu ţigările de contrabandă în maşină era în perioada de încercare, aceasta fiind de 2 ani. Potrivit legii, pedeapsa cu suspendare se transformă în pedeapsă cu executare, faţă de condamnatul care comite altă infracţiune în perioada de încercare. Oricum, după depistare, faţă de contrabandistul Leca s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, el fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Inculpatul a fost condamnat, în septembrie 2018, când a primit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă săvârşită la data de 17 februarie 2018. Instanţa a revocat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Brăila în aprilie 2017. “Dispune contopirea pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Brăila, urmând ca inculpatul Leca Gigi să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, sporită cu 4 luni închisoare, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 10 luni închisoare”, au stabilit magistraţii.

Inculpatul a formulat apel, iar la instanţa superioară el a rămas cu pedeapsa de

1 an şi 3 luni şi 20 de zile închisoare, condamnarea finală fiind aplicată în februarie 2019.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro