Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Continua campania "Mor Romani"

Am sa incep prin a va spune ca nu sint deloc de acord cu campania "Mari Romani", demarata de postul public de televiziune. Deci noi, romanii, sintem invitati sa-l desemnam pe cel mai mare roman din toate timpurile. Pai, e simplu fratilor: Terente este cel mai mare roman! Nu inteleg de ce se inghesuie unii sa-i voteze pe alde Titulescu, Eminescu, George Enescu, Nadia Comaneci, Cioran, Eugene Ionesco etc. Nu l-am vazut in viata mea pe Terente, dar cei (mai exact cele) care l-au cunoscut afirma ca nu era cazul sa incerci sa te masori cu el, ca sa zic asa. Mai departe. Deci cum poti sa-l alegi acum pe "cel mai mare roman", in conditiile in care inca nu a venit sfirsitul lumii? E ca si cum, la pauza unei partide fotbal, te-ai grabi sa-l alegi pe cel mai bun jucator al meciului. Pai si daca in repriza a doua apare un jucator care da trei goluri din foarfeca, de la 32 de metri?
De ce s-a lansat aceasta campanie taman in 2006? Cui foloseste ea? Cine este in spatele acestei operatiuni? Sint cumva implicate serviciile secrete straine in aceasta diversiune? Si nu in ultimul rand, cine va cistiga excursia la Girboavele, pentru ca l-a indicat corect pe cel mai mare roman? Da' extragerea va fi masluita, nu-i asa?
Am intrat si eu, de curiozitate, pe site-ul www.mariromani.ro, acolo unde lumea a fost invitata sa nominalizeze si sa-l voteze pe cel mai mare roman. Vreau sa va zic ca mi-a placut aceasta vizita pe Internet. A fost cu folos. Si asta pentru ca am decis sa-mi fac si eu datoria de cetatean al acestei tari, votind pentru ceea ce eu consider ca este cea mai mare personalitate de la noi. Nu cred ca as surprinde pe nimeni daca as afirma ca, la categoria "cel mai mare roman", m-am nominalizat pe mine. Sint tare curios sa vad si cite voturi voi aduna de la poporul care va vota pe Internet. Sincer, nu prea imi fac iluzii, intrucat pe lista nominalizatilor am dat si peste alti romani ca si mine, despre care nu a auzit nimeni. Am depistat multe de-alde Maricica, multi de Vasile etc. Chiar daca nu am sa cistig, macar sint mindru ca m-am aflat intr-o companie selecta, fiind nominalizat alaturi de Eliade, Arghezi, Maiorescu, Nichita Stanescu etc. Si dupa ce m-am asigurat ca votul meu a fost luat in considerare, deci eu am fost lansat oficial in cursa pentru titlul de "cel mai mare roman", care se va decerna in octombrie, am zis sa-mi dau cu votul si la categoria "mari amari", rezervata, potrivit site-ului, romanilor fara de care am fi un pic mai mandri. Romani care sint o rusine nationala, ca sa zic asa. Nu va ascund faptul ca aici mi-a fost mult mai usor sa nominalizez pe cineva, atita timp cat exista primari si presedinti de consilii judetene. Asa ca bai domnilor, daca vreunul din voi va cistiga prima pozitie la categoria "mari amari", sa stiti ca mie imi datorati totul. Iar pentru a va recompensa fata de mine, ati putea incepe prin a nu mai candida in 2008.
P.S. In timpul inundatiilor de saptamina trecuta, 12 romani si-au pierdut viata. Asadar, mor romani care nu-i exclus sa fi fost mari romani. TVR, inchide-te!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii