Mergi la conţinutul principal

Constructia hipermarketului Carrefour intre Galati si Braila ar putea incepe in primavara

Lucrarile de constructie a hipermarketului Carrefour in zona dintre Galati si Braila ar putea incepe din luna martie, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Dumitru Nicolae, primarul Galatiului.
Hipermarketul ar urma sa fie construit pe 26 de hectare din cele 1.000 cu care Galatiul a fost improprietarit in judetul Braila, in zona malului drept al Siretului. Investitia este intirziata, insa, de autoritatile brailene care, dupa ce au cerut ca autorizatiile de constructie pentru lucrarile efectuate pe cele 1.000 de hectare sa fie emise de Braila, se vad acum in imposibilitatea de a o face.
"Luni am avut o intilnire la Galati cu conducerea de la Carrefour legata de hipermarketul care se va face intre Galati si Braila. Ei sint hotariti sa-l faca aici, erau nemultumiti ca nu li s-a dat raspuns la documentele pe care le-au depus la Consiliul Judetean din Braila. Insist sa inceapa lucrarile undeva in luna martie. Este o problema importanta pentru dezvoltarea zonei", a declarat Nicolae.
In 29 septembrie 2005, Consiliul Local Galati a semnat un contract de asociere cu SC Euro Mediterranee Consulting SRL, in vederea constructiei hipermarketului "Carrefour" in zona dintre Galati si Braila. Investitia anuntata se ridica la aproximativ 35 de milioane euro, Consiliul Local Galati devenind partener dupa ce a pus la dispozitie terenul. In schimb, SC Euro Mediterranee se obliga sa vireze anual bugetului local galatean 11,2% din profitul net realizat de societate, dar nu mai putin de 291.500 euro.
Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, sustine ca nu a putut elabora autorizatia de constructie deoarece nu a fost finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ). El promite insa ca problema va fi rezolvata in cel mai scurt timp, mai ales ca numarul societatilor care doresc sa investeasca in zona este foarte mare. Din pacate, este posibil ca finalizarea Planului Urbanistic Zonal sa se produca abia peste citeva luni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu