Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Constructia hipermarketului Carrefour intre Galati si Braila ar putea incepe in primavara

Lucrarile de constructie a hipermarketului Carrefour in zona dintre Galati si Braila ar putea incepe din luna martie, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Dumitru Nicolae, primarul Galatiului.
Hipermarketul ar urma sa fie construit pe 26 de hectare din cele 1.000 cu care Galatiul a fost improprietarit in judetul Braila, in zona malului drept al Siretului. Investitia este intirziata, insa, de autoritatile brailene care, dupa ce au cerut ca autorizatiile de constructie pentru lucrarile efectuate pe cele 1.000 de hectare sa fie emise de Braila, se vad acum in imposibilitatea de a o face.
"Luni am avut o intilnire la Galati cu conducerea de la Carrefour legata de hipermarketul care se va face intre Galati si Braila. Ei sint hotariti sa-l faca aici, erau nemultumiti ca nu li s-a dat raspuns la documentele pe care le-au depus la Consiliul Judetean din Braila. Insist sa inceapa lucrarile undeva in luna martie. Este o problema importanta pentru dezvoltarea zonei", a declarat Nicolae.
In 29 septembrie 2005, Consiliul Local Galati a semnat un contract de asociere cu SC Euro Mediterranee Consulting SRL, in vederea constructiei hipermarketului "Carrefour" in zona dintre Galati si Braila. Investitia anuntata se ridica la aproximativ 35 de milioane euro, Consiliul Local Galati devenind partener dupa ce a pus la dispozitie terenul. In schimb, SC Euro Mediterranee se obliga sa vireze anual bugetului local galatean 11,2% din profitul net realizat de societate, dar nu mai putin de 291.500 euro.
Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, sustine ca nu a putut elabora autorizatia de constructie deoarece nu a fost finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ). El promite insa ca problema va fi rezolvata in cel mai scurt timp, mai ales ca numarul societatilor care doresc sa investeasca in zona este foarte mare. Din pacate, este posibil ca finalizarea Planului Urbanistic Zonal sa se produca abia peste citeva luni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii