Instructorul maistru Daniel Vartolomei ne-a oferit mai multe infomatii despre aeromodele si activitatea din cadrul cercului: "O macheta este o copie fidela a unui avion adevarat, trebuie sa intruneasca toate calitatile unui original, chiar si sa zboare la fel. De exemplu, macheta unui avion de razboi trebuie sa zboare identic unui avion de razboi". Construirea unei machete necesita timp indelungat, de la aproximativ sase luni pentru cele mai simple, pina la trei, patru ani la cele mai complicate, pentru grupele de performanta.
In cadrul cercului, elevilor li se predau notiuni introductive de aeronautica, de fizica si matematica aplicate in domeniul aeronauticii. Pentru unii elevi aceasta pasiune devine baza pentru viitoarea lor meserie, asa cum s-a intimplat cu Stefan Anton, care este acum student in anul I la Facultatea de Aeronave din Bucuresti. La antrenamente, elevii invata sa-si faca modelele sa zboare, incepind cu notiunile de baza si pina la notiunile acrobatice.
Frecventarea cursurilor este gratuita si cu toate ca este un hobby costisitor, materialele avind preturi de la cinci, sase lei la opt, noua mii de lei, in cadrul Palatului Elevilor li se ofera gratuit cele necesare construirii machetelor. Elevii pot incepe cam din clasa a III-a, cind au mai multa rabdare, putere si-si pot asambla singuri modelele, cei mai consecventi raminind pina la inceperea facultatii, chiar si dupa.