Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Constantin Cristea, arestat pentru trafic de influenta si santaj asupra sefului IPJ

Dupa mai multe ore de audieri, in cursul zilei de ieri, Tribunalul Braila a emis mandat de arestare preventiva pe numele lui Constantin Cristea, zis "Aprozar", recidivist condamnat ultima oara (in dosarul "Darmanesti") la 7 ani si 3 luni de inchisoare, liberat conditionat in anul 2002. De data aceasta, Cristea a ajuns in arest pentru savirsirea infractiunilor de trafic de influenta si santaj. Potrivit Biroului de Presa al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, in cursul lunii ianuarie 2006, Ioana Doda, intreprinzator particular, a sesizat Serviciul de Investigatii Fraude din cadrul IPJ, denuntindu-l pe Cristea, pentru trafic de influenta. Potrivit anchetatorilor, in anul 2004, in mod repetat, Constantin Cristea a pretins si primit de la denuntatoare suma de 400 de euro, 9 milioane de lei si bunuri alimentare, "lasind-o sa creada ca ar avea influenta pe linga conducerea IPJ si poate sa-l favorizeze pe fiul ei Florin Adrian Doda, aflat atunci in Arestul IPJ, in sensul de a-i acorda pachete, vorbitor si reducere de pedeapsa". Ancheta a fost desfasurata de procurorul Laurentiu Valea, de la Parchetul Judetean, impreuna cu o echipa de politisti.
In aprilie a. c., inspectorul sef al IPJ Braila, cms. Catalin Chivu, a sesizat Parchetul de pe linga Truibunalul Braila, pentru efectuarea de cercetari fata de Constantin Cristea, sub aspectul savirsirii infractiunii de santaj in forma calificata (art. 194 Cod Penal). Potrivit conducerii Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, "in perioada 31 ianuarie - 2 februarie 2006, in mod repetat, inculpatul l-a conditionat pe seful IPJ, spunindu-i ca, daca nu-si va da demisia din functie, va da publicitatii o serie de documente cu caracter secret, smnate de actualul sef al IPJ si aflate in miinile inculpatului, prin aceasta modalitate compromitindu-l". Cele doua cauze penale au fost conexate.
Probele administrate au impus luarea masurii retinerii lui Constantin Cristea pentru 24 de ore (la solicitarea procurorului anchetator), in ziua de 31 mai 2006. Potrivit Parchetului, "avind in vedere pericolul social al faptei - prevazute cu inchisoare de la 2 la 10 ani -, procurorul a solicitat Tribunalului Braila arestarea preventiva a inculpatului, pe o perioada de 29 de zile. Ieri, judecatorii au admis cererea si au dispus arestarea preventiva a lui Constantin Cristea, pentru trafic de influenta si santaj. "Cercetarile continua, in vederea stabilirii cu certitudine daca, in cauza, sint implicate si alte persoane. Documentele la care facea referire inculpatul Constantin Cristea au fost intocmite, in realizara sarcinilor de serviciu de inspectorul sef, pe timpul cind ocupa functia de sef al Biroului Arme si Munitii si care fusesera sustrase de fostul inspector sef adjunct Antonel Colceag, in complicitate cu alti politisti din subordine", ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, magistratul Fanel Mihalcea. (Marian GHEORGHE)

Sotul reclamantei, acuzat ca l-a taiat pe "Aprozar"

Reamintim ca sotul reclamantei Doda a fost acuzat ca l-a taiat pe "Aprozar", in decembrie 2005, in barul "Blasova", de linga Piata "Pistruiatul", unul dintre locurile de intilnire ale interlopilor din Radu Negru si Viziru. La scurt timp dupa ce a fost mutilat, Constantin Cristea ne-a povestit ca se afla la masa cu Marian Comanescu si Milica Doda: "La un moment dat, din senin, Doda, care era baut, a sarit la bataie. A spart un pahar si mi l-a infipt in fata. Cu singele tisnind de sub ochi, am reusit sa scap, fugind pina pe Calea Calarasilor, de unde am luat un taxi si m-am dus la spital."
Cadrele medicale de la Spitalul Judetean - corp B au reusit cu greu sa stopeze hemoragia abundenta, deoarece ciobul de pahar ii taiase victimei un vas de singe. Dupa ce i-a fost suturata plaga adinca, barbatul a ramas citeva ore sub supravegherea medicilor, apoi a solicitat sa fie externat. Pe de alta parte, Comanescu, indicat ca martor ocular, ne-a declarat ca intre Constantin si Doda nu ar fi existat nici o altercatie: "A intrat in bar, a stat la o masa si, deodata, a inceput sa se plinga ca l-a parasit nevasta si ca vrea sa se omoare. A spart un pahar si s-a lovit singur in fata. N-a dat nimeni in el. Exista zece martori care l-au vazut cum s-a lovit de unul singur."
Dosarul a ajuns in instanta, pentru lovire, insa Cristea a pierdut procesul, saptamina trecuta, fiindca nu s-a prezentat la nici una dintre infatisari. El ne-a declarat ca nu avea sens sa se lupte cu morile de vint, atit timp cit Doda isi pusese martori mincinosi. Demn de precizat este faptul ca unul dintre martorii "oculari" care sustineau varianta lui Doda, ca "Aprozar" s-ar fi taiat singur, apucase sa declare unui reporter de la "Obiectiv" ca nu fusese prezent la eveniment - declaratie inregistrata de jurnalist.
Interesant este faptul ca, desi "Aprozar" a fost retinut pe baza de ordonanta miercuri, la prinz, atit ofiteri din comanda Politiei, cit si personaje din lumea interlopa stiau inca de dimineata ca acesta va ajunge dupa gratii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii