Mergi la conţinutul principal

Consiliul Național al Elevilor: Bursele de merit se vor acorda pe baza mediilor din anul școlar precedent

* așadar, toți elevii care au avut medii peste 9,50 în anul școlar trecut vor primi burse de merit

 

Ministerul Educației nu renunță la criteriul de acordare a burselor de merit pentru elevi, adică medii peste 9,50 și nu 8,50, însă se pare că a făcut o concesie. Potrivit unui anunț al Consiliului Național al Elevilor (CNE), se pare că bursele pe semestrul al II-lea al acestui an școlar se vor acorda pe baza mediilor generale din anul școlar precedent. Așadar, toți elevii care au avut în anul școlar trecut medii peste 9,50 vor primi burse de merit în semestrul II al acestui an, în cuantum de 200 lei/lună. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri dintre reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și Ministerul Educației.

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I. Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla”, au declarat reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, potrivit edupedu.ro.

Încă de la începutul acestei săptămâni, CNE a anunțat că protestează și că îndeamnă elevii să poarte negru timp de o săptămână „pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor”.

Reamintim că prin modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit aproape 185.000 elevi ar pierde acest sprijin financiar. Ministerul Educației a explicat că a introdus noul prag al mediei de 9,50 pentru acordarea burselor deoarece, dacă rămâneau criteriul mediilor peste 8,50, mai bine de jumătate dintre elevii de gimnaziu și liceu ar fi primit bursă de merit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro