Consiliul Judetean Braila, dat in judecata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Consiliul Judetean Braila, dat in judecata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici

Cruciada liderului PD Braila, Horia Vasioiu, si a consilierilor democrati, in lamurirea posibilei incompatibilitati a consilierului PSD Alexandru Sculschi cunoaste o noua faza. Dupa ce a constatat ca presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, nu are nici o intentie sa lamureasca statutul de functionar public al directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, deputatul Vasioiu a incercat sa forteze mina sefului CJ, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), si a inregistrat si o mica victorie: sensibilizarea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Vasioiu si consilierii democrati au cerut in mai multe rinduri sa i se ceara lui Sculschi sa opteze pentru functia de director sau pentru calitatea de consilier, dat fiind ca, in opinia lor, acesta este in situatie de incompatibilitate. De fiecare data, atit Sculschi, cit si presedintele CJ au fost de parere ca acesta nu este functionar public si, ca atare, nu este incompatibil. Pentru ca s-a saturat sa se tot roage de Stancu sa faca incadrarile functiilor din directia amintita si sa-i stabileasca, deci, lui Sculschi, calitatea de functionar public, deputatul Vasioiu a cerut Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) lamurirea situatiei si somarea CJ sa ia masurile legale. Liderul democrat sustine ca Agentia i-a dat dreptate si a cerut oficial CJ sa ia masuri, insa Stancu nu a facut nimic in acest sens. De aceea, democratul a revenit cu o adresa la ANFP, iar aceasta, spune parlamentarul, a dat in judecata Consiliul Judetean Braila.
"Pur si simplu CJ se aseaza precum un cal naravas pe picioarele din spate si nu vrea sa respecte legea. Dupa mai multe discutii avute si in cadrul Prefecturii, si Prefectura cu conducerea CJ, am fost nevoit sa fac doua interpelari AGNP, prin care le-am solicitat ca sa someze CJ Braila, ca in conformitate cu L188/99 republicata sa fixeze calitatea functiilor aflate in cadrul DGASPC. Agentia a somat CJ, acesta nu a facut absolut nimic, am revenit cu o alta interpelare, la care am primit urmatorul raspuns: "Precizam ca in temeiul art.20 alin. 3, lit. b din Legea 188/1999 republicata, cu modificarile ulterioare, ANFP a inaintat instantei de contencios administrativ cererea de chemare in judecata a CJ Braila (...) avind in vedere refuzul acestei autoritati publice de a face aplicarea prevederilor art. 90 din Legea 188/1999". Asa stiu ei sa respecte legea si sa isi duca mandatul la bun sfirsit. Deci, acum CJ este dat in judecata de ANFP, tocmai pentru ca pur si simplu cei de acolo s-au incapatinat si nu vor sa spuna care este caracterul acestor functii".
Precizam ca art. 90. din Legea 188/199 stipuleaza: "Functiile publice se stabilesc pentru fiecare autoritate si institutie publica in parte de catre conducatorul acesteia ori prin Hotarirea CJ sau, dupa caz, a Consiliului local, pe baza activitatilor prevazute la art.2". Potrivit lui Vasioiu, stabilirea caracterului acestor functii trebuia facuta "imediat dupa ce institutia sau autoritatea respectiva a fost creata, iar in termen de 30 de zile".

"Presedintele CJ ar trebui sa se ingrijeasca de buna functionare a CJ si de respectarea legalitatii in cadrul CJ"

Si consilierul judetean PD Mario Da'Ross crede ca presedintele CJ ar trebui sa vegheze la bunul mers al treburilor in acest consiliu si in institutiile si directiile pe care le are in subordine. Da'Ross considera ca Stancu ar trebui sa fie mai putin preocupat sa manevreze Consiliul Local Municipal, in interese mai mult sau mai putin comunitare, si mai atent la intrarea in legalitate a unor chestiuni ce privesc CJ: "In sfirsit, este liniste in CJ, iar protagonistii certurilor de pina acum s-au impacat. Mai mult, se pare nu doar ca acestia s-au impacat, dar in scurt timp, presedintele consiliului a adoptat parerile vicepresedintelui Gheorghe Chiru, precum aceea ca CLM si primarul municipiului trebuie sa se subordoneze CJ si, in principal, presedintelui CJ. Aceasta, in pofida declaratiilor CJ, potrivit carora nu exista o subordonare a CLM si primarului, vizavi de CJ. Pe 31 martie, Stancu a dovedit ca declaratiile nu concorda cu actiunile dinsului si el a intervenit in forta la sedinta CLM, amintindu-le consilierilor PSD si PRM cine este seful, de fapt. De aici, putem trage doua concluzii: una, ca se prefigureaza pe scena politica braileana un nou jucator, PRMSDL (cu referire la PRM-PSD-PNL- n.r.) si ca presedintele CJ este receptiv la idei de genul "ciocul mic- acolo jos!". Pe de alta parte, presedintele CJ ar trebui sa se ingrijeasca de buna functionare a CJ si de respectarea legalitatii in cadrul CJ, si ma refer in mod expres la faptul ca noi, PD, consideram ca incompatibilitatea domnului consilier Sculschi este inca nerezolvata si asta nu o spun eu, ci Legea 161".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro