Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul de comert exterior al Frantei - in vizita oficiala la Braila

Braila a fost vizitata ieri de catre unul dintre consilierii de comert exterior ai Frantei, in persoana lui Constantin Bartolomeu Savoiu. Vizita acestuia in orasul nostru a fost efectuata la invitatia membrilor Fundatiei pentru Mileniul III (FMIII) Braila. Consilierul, care are atit nationalitate romana cit si franceza, a purtat discutii cu presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, Ioan Chiriacescu, si cu primarul municipiului, Constantin Cibu. Conform declaratiilor sale, vizita a avut un dublu scop, identificarea de facilitati si oportunitati de afaceri, de care investitorii straini ar putea fi interesati in orasul nostru, precum si crearea unor legaturi intre FMIII si organizatii cu interese similare sau sustinatori financiari importanti din strainatate, in vederea sprijinirii proiectelor pe care aceasta fundatie si le propune. "Am convingerea ca acest oras are ce oferi investitorilor straini, insa autoritatile si oamenii de afaceri trebuie sa invete sa se promoveze. Daca nu o fac ei, nu o va face nimeni. Trebuie sa se insiste pe toate caile, la toate forumurile internationale, la firme importante, ministere, trebuie stabilite si intretinute contacte cu consilierii de afaceri externi ai tarilor dezvoltate, care ar putea sa ajute acest oras. Dar fara multa munca nu se va reusi nimic. Trebuie insistat, "stat pe capul lor" cum spun romanii, pentru a avea o reactie din partea acestora", a punctat acesta in cadrul intrunirii cu presedintele Camerei de Comert Braila.
In ceea ce priveste discutia purtata intre Constantin Savoiu si primarul Cibu, aceasta s-a axat mai mult pe situatia actuala a mediului de afaceri brailean si a economiei locale, precum si pe oportunitatile care ar putea fi exploatate de autoritati, in vederea dezvoltarii lor si a atragerii de investitori straini. Astfel, la explicatiile oferite de primarul Cibu, referitor la fluviul Dunarea, la cele doua insule din Balta Brailei, precum si la celelalte insulite nelocuite de pe fluviu, care ar putea fi exploatate din punct de vedere turistic in sezonul estival si folosite pentru vinatoare in timpul iernii, consilierul de comert exterior al Frantei s-a aratat de parere ca s-ar putea lansa niste discutii in acest sens, cu oameni de afaceri interesati de aceste domenii, in special arabi si italieni. Totodata, acesta a lasat sa se inteleaga ca exista un interes destul de mare din partea Emiratelor Arabe Unite pentru aceasta parte a Europei, si ca, in acest sens, ar putea sa puna o vorba buna pe linga importante companii arabe, cu care guvernul francez are relatii de strinsa colaborare: "Eu am venit recent din Dubai, iar acolo, va spun ca exista fime interesate sa investeasca in aceasta zona, in diferite domenii, care trebuie insa contactate si atrase aici. Acolo orasul se dezvolta deoarece investitorilor le sint oferite facilitati incredibile, care, poate, uneori, depasesc limita legalului, insa, in Romania, beneficiati de stabilitate, lucru care conteaza enorm". Referitor la acest lucru, primarul Constantin Cibu a tinut sa sublinieze faptul ca si municipiul Braila ofera facilitati investitorilor, in functie de importanta investitiei, si ca, in concluzie, este deschis pentru orice discutii, pe orice domenii de investitii. Mai mult, primarul a reusit sa obtina promisiunea lui Constantin Savoiu, ca va face lobby pentru Braila, pe linga marile concerne arabe.

FMIII isi propune proiecte ambitioase in domenii sensibile

In cadrul vizitei sale oficiale la Braila, consilierul de comert exterior al Frantei a primit din partea FMIII titlul de membru de onoare, fiind chiar primul membru de acest gen al fundatiei brailene. Totodata, acesta a promis ca va incerca sa gaseasca finantari si sprijin pentru primele proiecte dezvoltate de Departamentul Social al fundatiei. Mai precis, conform precizarilor facute de coordonatorul acestui departament, Camelia Balan, FMIII isi propune dezvoltarea unui sistem de asistenta medicala in ambulatoriu la domiciliul bolnavului, gratuit, precum si editarea unui saptaminal in alfabetul Braille, care sa cuprinda toate informatiile la care nevazatorii nu au acces, din cauza situatiei lor speciale. Mai mult, aceasta a explicat ca FMIII isi doreste si infiintarea unui atelier de pictat pentru copii nevazatori, unde acestia sa aiba la dispozitie acuarele de unica folosinta inscriptionate in limbaj Braille, si unde, sub indrumarea unui psiholog, sa isi poata pune imaginatia la incercare. "Acestia sint primii pasi pe care dorim sa ii facem. Deocamdata, aceste proiecte sint la stadiul de schita dar speram ca, impreuna cu autoritatile, al oamenilor de bine si al domnului Savoiu sa reusim sa le punem in practica. Totodata, am dori sa facilitam si accesul nevazatorilor la documente oficiale, si am dori ca printr-un proiect de lege, sa se impuna dublarea acestora in limbaj Braille. Dorim sa facem multe, dar le vom lua pe rind si speram sa reusim", a mai declarat Camelia Balan.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii