Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii se preocupa prea putin de problemele comunitatii

Consilierul municipal PSD Doru Damian considera condamnabila atitudinea unor reprezentanti ai PD, care, spune el, ii acuza la gramada pe consilieri ca acopera ilegalitatile din Primarie. El se simte jignit de aceste declaratii si cere ca, daca exista date concrete despre astfel de ilegalitati si despre vreun ales local care a acoperit asa ceva, sa se dea nume si date exacte: "Am auzit comentarii venite dinspre PD, cum ca la Primaria Brailei, ilegalitatile se acopera prin votul consilierilor municipali. Este o opinie foarte periculoasa, pentru ca este de natura a afecta imaginea consilierilor municipali, care isi vad de treaba lor si sint oameni respectabili. Daca este asa, atunci este cazul ca organele statului sa se autosesizeze, si sa fim si noi chemati la ancheta, ca vad ca asta se doreste. Daca se considera ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, consilierii municipali au incalcat legea si au acoperit anumite ilegalitati care se fac la Primarie, sa ne cheme, ca sa dam cu subsemnatul. Eu m-am saturat de vorbele si de acuzele domniilor lor. Sa vina cu date concrete, si sa spuna "uite, la hotarirea cutare, consilierii X si Y au facut urmatoarele". Pentru ca de generalitati sintem satui".
Atentionat ca unii consilieri, fie ei municipali sau judeteni, isi vad de treaba lor, dar nu vad de treaba comunitatii atit de mult, pe cit si-ar dori cetatenii, Doru Damian a fost de parere ca aceasta atitudine nu este generala.
Pe de alta parte, senatorul PSD Aurel Simionescu a admis ca exista o anumita pasivitate a alesilor locali, pe care a sesizat-o si la propriii consilieri. "Problema este legata de implicarea consilierilor, nu este important daca el are o opinie pro sau contra unei anumite chestiuni, important este sa aiba o opinie si sa si-o exprime. La ultima intilnire pe care noi am avut-o cu presedintii de organizatii, am avut o critica din partea acestora, vizavi de faptul ca unii consilieri municipali PSD apar in presa, discuta, iau atitudine, iar altii nu. Noi ne-am propus ca, pentru etapa urmatoare, in circa o luna de zile, sa facem o analiza individuala, pe fiecare consilier in parte - ce a facut, ce activitate a avut - pentru ca, luat la general, grupul de consilieri a avut atitea interventii si a facut una si alta, si sintem multumiti, dar daca discutam separat, pe fiecare persoana in parte, situatia nu mai este atit de buna".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii