Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali doresc sa sustina echipa feminina de handbal

Consilierii municipali considera indreptatita solicitarea echipei feminine de handbal, de a fi ajutata pentru a evolua si a atinge performante deosebite, in numele brailenilor. Mai mult, acestia s-au aratat de acord sa voteze in cadrul CLM in favoarea oricarei initiative care va insemna sprijin financiar pentru aceasta echipa merituoasa. De aceasta data, atit consilierii Aliantei, cit si cei aflati in opozitie se declara dispusi sa sustina un eventual proiect de hotarire de CLM care sa asigure handbalistelor brailene fondurile necesare pentru a evolua in conditii optime.
Astfel, consilierul PNL Giana Patrascu ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, echipa feminina de handbal trebuie neaparat incurajata si ca brailenii trebuie sa se identifice cu o echipa de prima clasa: "Daca va fi introdus in CLM un proiect privind un parteneriat intre CLM si echipa, il voi sustine 100%. Eu cred ca aceste fete trebuie incurajate, de fapt, tot sportul trebuie incurajat. Eu am impresia ca la Braila nu prea se face sport, nici tinerii nu fac sport, si in acest context ar fi cazul sa sprijinim tot ceea ce inseamna astfel de activitati, mai ales cind ele sint facute la un asemenea nivel".
De aceeasi parere s-au aratat si colegii sai de partid, consilierii Vasile Varga si Popa Petrica, care ne-au precizat ca vor sustine orice initiativa menita sa sprijine handbalistele brailene si sportul in general.
La rindul sau, liberalul Constantin Teodorescu ne-a declarat ca, desi nu este un cunoscator in nici o arie a acestui domeniu, va sustine in totalitate un proiect de hotarire care sa ajute echipa feminina de handbal: "Spre rusinea mea, recunosc ca nu prea ma pricep, dar stiu ce au realizat aceste fete si sint de acord sa facem tot posibilul pentru a le sprijini in continuare. Nu putem sa le lasam asa, sa se descurce cum pot. Trebuie, ca municipalitate, sa le sustinem".
In ceea ce priveste partea democrata a Aliantei brailene, si aceasta se declara in favoarea sustinerii financiare a handbalistelor de catre Primarie, intr-un mod organizat.
Consilierul PD Mihaela Picu: "Eu am cerut si in momentul in care s-a votat bugetul, sa le dam o suma precisa din fondul alocat pentru sport, adica pentru echipa de fotbal, dar atunci nu s-a facut acest lucru. De data aceasta sper sa se intimple, deoarece fetele acestea chiar au rezultate si ne reprezinta acolo unde se duc, si ar fi rusinos daca nu le-am sustine".
Consilierul PD Ionel Mihalache: "Daca ne va fi prezentata o formula de parteneriat o voi sustine bucuros. Altfel, oricum nu se poate face. Fetele au nevoie de acesti bani, iar ele fac performanta in conditii nu tocmai stralucite acum. Trebuie sa le ajutam".

"Performanta trebuie sustinuta, iar acum, aceste fete inseamna performanta pentru Braila"

Si opozitia este de acord cu un eventual parteneriat intre CLM si echipa, consilierii PSD declarindu-ne ca vor vota fara discutii pentru un asemenea proiect de hotarire.
Consilierul PSD Sorin Bosneag: "Eu si la sedinta in care am aprobat bugetul am solicitat ca fetelor sa li se dea macar un miliard de lei, asa ca, va dati seama ca o sa sustin un astfel de proiect de hotarire. Bine, cred ca nu numai handbalul sau fotbalul trebuie sprijinite, ci si alte sporturi, insa macar sa sprijinim aceste fete, deoarece ele chiar fac performanta si pot face si mai multe pentru Braila. Eu consider ca performanta trebuie sustinuta, iar acum, aceste fete inseamna performanta pentru Braila".
Consilierul PSD George Chirita: "Fara discutie ca grupul consilierilor PSD va vota in favoarea unui parteneriat intre CLM si echipa de handbal, parteneriat realizat asa cum trebuie. Cum sa nu sustinem aceste fete care ne fac si pe noi cunoscuti, in sensul bun al cuvintului, prin alte parti?".

"In acest moment, echipa feminina de handbal este singura echipa care face performanta"

Mai mult, consilierul PRM Mihai Danut ne-a declarat ca a fost personal la primarul Cibu pentru a-i propune acestuia sa analizeze o eventuala propunere de parteneriat, deoarece considera ca performanta, indiferent de ce domeniu e vorba, trebuie sustinuta si financiar: "In acest moment, echipa feminina de handbal este singura echipa care face performanta, adica vorbim de divizia A. Asa ca, atit in calitate de consilier, cit si in calitate de om de afaceri, cred cu tarie ca trebuie sa gasim o modalitate de a sprijini aceste fete, mai mult decit cu ocazionale sponsorizari. Nu pot face sport la nivel inalt numai din astea. Nici macar nu pot supravietui. Din ce am discutat eu cu domnul primar, dumnealui a spus ca va analiza aceasta posibilitate. Dar eu cred ca trebuie sa sprijinim din tot sufletul si bugetul nostru aceasta echipa, deoarece ea ne face cunoscuti si pe noi, pe unde se duc, si e pacat sa nu le ajutam asa cum trebuie".
La rindul sau, colegul acestuia de partid, consilierul Traian Adrian, ne-a declarat ca trebuie neaparat gasita o formula pentru sprijinirea financiara concreta a acestor fete, deoarece ele reprezinta Braila si o fac la cel mai inalt nivel: "Si fotbalul si handbalul si alte sporturi trebuie sprijinite, mai ales cind sportivii respectivi te reprezinta ca oras. Fetele au rezultate foarte bune si trebuie gasita solutia potrivita pentru ca municipalitatea sa faca acest lucru. Atunci cind aceasta solutie ne va fi prezentata in CLM, o voi vota fara discutie".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii