Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali au aprobat acordul de parteneriat pentru infiintarea zonei de dezvoltare intercomunitare

Desi teoretic toata lumea este de acord cu infiintarea unei zone de dezvoltare intercomunitara situata intre municipiile Braila si Galati, pe teritoriul judetului Braila, aprobarea acordului de parteneriat intre cei 4 factori implicati a creat ieri discutii de peste jumatate de ora in cadrul CLM. Totul a pornit de la intrebarile consilierului democrat Mihaela Picu, referitoare la existenta unei baze legale in care se pot aloca bani pentru parteneriat si la oportunitatea implicarii consiliului local Vadeni in parteneriat. Totodata, aceasta a solicitat informatii despre ce are de gind sa se realizeze in aceasta zona. La rindul sau, colegul acesteia de partid, Victor Neagu, a ridicat problema initierii unei dezbateri publice, prin care cetatenii Brailei sa fie informati despre planurile autoritatilor si sa li se solicite parerea cu privire la acestea. La propunerea democratului au raspuns insa consilierii sociali-democrati Doru Damian si Sorin Bosneag, care au replicat ca, in contextul in care, deocamdata, e vorba de un acord, nu e nevoie nici de implicarea in parteneriat a comunei Vadeni si nici de organizarea unor dezbateri publice. De aceeasi parere s-a aratat si consilierul liberal Vasile Varga, care a explicat: "Acum, asa cum s-a mai explicat, nu e vorba decit de un acord de principiu. Nu e nevoie sa implicam comuna Vadeni, chiar daca in mare se lucreaza pe teritoriul ei. Banuiesc ca CJ a discutat deja pe tema asta cu reprezentantii primariei Vadeni. Iar cetatenii Brailei trebuia intrebati mai de mult, nu acum. Daca e cazul, vor putea fi consultati dupa ce se va sti clar ce se va face in zona. Ulterior, acest parteneriat poate fi completat cu altcineva". La rindul sau, Sorin Bosneag a atras atentia colegilor ca o noua runda de discutii pe aceasta tema nu face decit sa amine lucrurile si mai mult, si eventual sa lase Braila pe dinafara evolutiei, asa cum se intimpla de obicei.
Cu toate acestea, viceprimarul Vasioiu a tinut sa atraga atentia ca i se pare incorect ca toata lumea sa vorbeasca de diferite investitii pe terenul unei comune, fara ca reprezentantii acesteia sa nu fie niciodata invitati macar la discutii. Mai mult, aceasta a adaugat ca i s-ar fi parut corect ca sa participe si Vadeniul cu bani la plata consultantului de specialitate care va intocmi documentatia necesara infiintarii zonei de dezvoltare intercomunitara: "Taxele si impozitele pe aceasta zona le va incasa Vadeni si mi s-ar fi parut corect sa plateasca si ei cota parte din cheltuielile cu consultantul".
La acestea, consilierul PSD Damian a replicat ca, in contextul in care Vadeni e o simpla comuna nu ar fi avut bani de asa ceva, iar costurile ar fi trebuit sa fie suportate tot de catre CJ Braila si nu s-ar fi rezolvat nimic. In final, dupa ce directorul economic al Primariei, Stoica Anghelescu, a explicat ca plata consultantului se face absolut legal, consilierii au votat in unanimitate acordul de parteneriat intre CJ Galati, municipiul Galati, CJ Braila si municipiul Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii