Skip to main content

Consilierii locali au devenit mai responsabili

Ieri, la sediul Asociatiei Pro Democratia Club Braila (APD), a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia au fost prezentate rezultatele monitorizarii sedintelor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal (CLM). Actiunea de monitorizare s-a desfasurat in cadrul proiectului "Integritate in Administratia Publica Locala" finantat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite, ce a fost implementat la nivelul a 10 localitati din Romania.
Astfel, in luna octombrie, membrii APD Braila au participat la sedintele celor 5 comisii de specialitate din cadrul CLM pentru a vedea cum se desfasoara activitatea celor care lucreaza in interesul cetatenului. Desi unii consilieri s-au prezentat tirziu la sedinta, altii nu au venit deloc, iar la unele sedinte nu s-au intocmit procese-verbale, coordonatorul de proiect din cadrul APD, Mariana Bitca, a precizat ca actiunea a avut efect, iar rezultatele sint multumitoare.
"La Comisia nr. 1, care este formata din 7 consilieri, au fost monitorizate 4 sedinte, prezenta consilierilor fiind de 89%. S-au intocmit doua procese-verbale si a fost citita ordinea de zi. La Comisia nr. 2, unde sint 5 consilieri, au fost monitorizate 3 sedinte, participarea a fost de 87% si s-au intocmit trei procese-verbale de sedinta. La Comisia nr. 3, formata din 5 consilieri, s-au monitorizat 2 sedinte, prezenta consilierilor a fost de 50% si s-a intocmit un singur proces-verbal. La Comisia nr. 4, formata din 5 consilieri, s-au monitorizat 3 sedinte, participarea fiind de 53% iar la Comisia nr. 5, s-au monitorizat 2 sedinte, prezenta consilierilor fiind de 40%. La ultimele doua comisii nu s-a intocmit nici un proces-verbal, nu s-a facut apel nominal si nici nu s-a citit ordinea de zi", a precizat Mariana Bitca. Membrii APD care au participat la sedintele pe comisii au precizat ca, in unele cazuri, nu au avut loc dezbateri ale proiectelor de hotarire ci fiecare consilier a facut studiu individual.
La rindul sau, consilierul local, Grigore Potec, a precizat ca volumul de informatii este foarte mare iar consilierii nu pot studia fiecare proiect de hotarire in parte, mai ales daca acesta este adaugat la mapa in ultimul moment si nu cu 10 zile inainte asa cum prevede legea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu