Mergi la conţinutul principal

Consilierii județeni, de acord cu transferul unui teren pentru lucrările de la pod

* membrii CJ Brăila au acceptat, recent, transferul unui teren de 381,95 mp din Comuna Vădeni, aflat în proprietatea județului, către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în administrarea CNAIR * Compania Națională a solicitat suprafața de teren, precizând că este nevoie de aceasta pentru buna desfășurare a lucrărilor de la podul suspendat peste Dunăre

 

Consilierii județeni au spus ”DA” transferului unei suprafețe de teren necesare continuării lucrărilor podului suspendat peste Dunăre. Nu este o suprafață mare, însă aceasta se adaugă altor proceduri similare prin care atât Consiliul Județean cât și Primăria Municipiului au cedat terenuri de diferite dimensiuni în favoarea mega-proiectului investițional. Pe scurt, consilierii au aprobat în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila, aprobarea trecerii unui teren în suprafață de 381,05 mp, situat în comuna Vădeni, din domeniul public al Județului Brăila și administrarea Consiliului Județean, în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, în vederea realizării obiectivului de investiții ”Pod peste Dunăre în zona Brăila”.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii județeni, acest demers vine ca urmare a unei solicitări din partea CNAIR ce datează din 14 iunie, prin care s-a comunicat faptul că este necesar a se achiziționa suprafața de teren de 381,05 mp din Vădeni, care aparține domeniului public al județului Brăila.

În urma acestui transfer, se modifică automat și inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al județulu Brăila, aprobată de către Comisia Specială pentru întocmirea și actualizarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public și privat al județului Brăila. După cum reiese din datele de identificare, terenul de 381,05 mp este împărțit în două parcele, una de 276,44 mp, alta de 104,61 mp și are o valoare de inventar de 1.086 lei.

După cum reiese din documentația atașată proiectului de hotărâre, CJ Brăila a cerut lămuriri din partea CNAIR în legătură cu alocarea sumelor pentru aceste exproprieri, iar Compania a informat că despăgubirile vor fi eliberate doar după promovarea unui proiect de hotărâre a Guvernului, de modificare și completare a anexei 2 la HG nr. 857/2018, cu privire la respectivele suprafețe de teren ce au fost inițial identificate în domeniul public al comunei Vădeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu