Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii au batut in cuie costul incalzirii in aceasta iarna

Pretul local de referinta al energiei termice a ramas la valoarea de 140,51 lei/Gigacalorie. Consilierii locali municipali si-au dat ieri votul favorabil, stabilind astfel valoarea de facturare a energiei termice ce va fi furnizata in sistem centralizat brailenilor, in acest sezon rece. Pretul local coincide cu propunerea inaintata de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).
Important de mentionat este ca, in cadrul sedintei convocata rapid de primarul municipiului pentru a trece prin CLM propunerea ANRE, grupul de consilieri ai PSD au reprosat edilului sef faptul ca a convocat o astfel de sedinta care nu permite studiu pe comisii a documentelor care fundamenteaza proiectul de hotarire si ca, practic, in acest fel, forteaza mina consilierilor locali sa acorde votul in probleme de importanta majora pentru comunitate fara a avea cunostinte temeinice asupra temei dezbatute. In plus, un alt repros venit tot din partea grupului PSD a vizat faptul ca municipalitatea a propus doar minimul de subventie impus de legislatia in domeniu.
Aceste interventii l-au infuriat pe primar, care a izbucnit in incercarea de a lamuri consilierii din formatiunea politica amintita ca acesta este efortul maxim pe care bugetul local si-l permite.
Schimbul de replici a culminat cu declaratia consilierului Doru Damian, care a anuntat ca paraseste sedinta, dar a revenit asupra deciziei la interventia conciliatoare a presedintelui de sedinta. Imediat s-a supus la vot proiectul de hotarire, care a fost aprobat in final cu majoritate de voturi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii