Mergi la conţinutul principal

Consilierii au aprobat bugetul județului: aproape 26 milioane euro la Dezvoltare

* membrii CJ Brăila au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședințe ordinare, bugetul județului pe anul 2021 * discutăm despre 140.194.000 lei pentru funcționare și 127.617.000 lei pentru dezvoltare * grupul de consilieri PNL a avut 6 amendamente, însă au fost respinse

 

 

 

Bugetul județului Brăila pe acest an a fost în sfârșit aprobat, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean ce a avut loc, astăzi, în sistem video. După cum reiese din proiectul aprobat de consilierii județeni, discutăm despre 140.194.000 lei (aproape 30 milioane euro) pentru funcționare și 127.617.000 lei (aproape 26 milioane euro) pentru dezvoltare. La ședință au fost prezenți toți membrii CJ Brăila și așa cum era de așteptat, membrii PNL au venit cu o serie de amendamente, care în cele din urmă au condus la contre politice.

Președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, a reluat declarațiile potrivit cărora a fost nevoit să reducă foarte mult cheltuielile. Cât despre dezvoltare, acesta a precizat că banii vor merge în special către drumurile județene, reabilitarea Corpurilor A și B de la Spitalul Județean, precum și alte câteva proiecte demarate în mandatul trecut.

Consilierii PNL Brăila au venit cu șase amendamente însă toate au fost respinse cu abținere din partea majorității, după ce șeful Consiliului le-a dezbătut pe toate în parte și a criticat faptul că nu s-a sepcificat și vreo sursă de finanțare. La rândul lor și cei zece consilieri liberali s-au abținut la votul proiectului de buget în forma sa inițială.
După aprobarea proiectului bugetului județului pe 2021, discuțiile au continuat la rubrica ”Alte probleme”, al doilea punct de pe ordinea de zi a ședinței. Vom reveni.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro