Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Confuzii in rindul detinatorilor de certificate de inmatriculare

Serviciul Inmatriculari Braila a mai acordat doua zile, dupa data limita, fixata oficial, celor care inca nu apucasera sa isi preschimbe certificatele de inmatriculare. Ziua de 6 martie a fost, oficial, ultima zi in care unii proprietari de masini si-au mai putut schimba certificatele de inmatriculare, pentru a putea scapa de radierea din oficiu. Astfel ca, incepind de azi, cei care se mai afla intr-o astfel de situatie, vor trebui sa achite mai intii o taxa de inmaticulare. Acest lucru inseamna ca, efectiv, masinilor lor vor fi radiate, facindu-se de fapt o noua inmatriculare. Este cazul insa doar a celor ale caror inmatriculari au fost facute inainte de 1993, a celor cu numar vechi (de exemplu: 1-BR-3535), dar si a celor emise dupa 1 martie 1993 care n-au fost preschimbate pina la data de 31.10.2001 si a acelor certificate emise in culoare gri. Deja la ghiseele Inmatriculare a Vehiculelor Braila, s-au prezentat foarte multe persoane care desi nu au nevoie de preschimbare a certificatelor, in necunostinta de cauza, de teama radierii au venit sa le preschimbe. "Avem de-a face cu o fluenta foarte mare, dupa ce in presa s-au speculat tot felul de presupuneri, e o prostie informatia precum ca cei cu taloane mai vechi de 10 ani trebuie sa le preschimbe altfel li se va radia masina din oficiu. In acest fel, debusolati, oamenii au dat navala intrebind care certificat e bun, care trebuie sau nu preschimbat", ne-a declarat Florian Toma, subinspector Compartimentul Inmatriculari a Vehiculelor.

Dosare penale si radieri pentru cei ce nu respecta legea

Daca cei care se incadreaza in lista celor care trebuie sa-si preschimbe certificate de inmatriculare si nu se vor supune acestei rigori a legii, fiind prinsi circulind pe drumurile publice, li se va intocmi dosar penal, pentru comiterea infractiunii de punere in circulatie pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat, iar masinile acestora vor fi automat radiate. Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV) Braila sustine ca a transmis, incepind de anul trecut, la aproximativ 7.000 de posesori ai certificatelor de inmatriculare vechi, scrisori de atentionare, urmind sa mai trimita si in continuare. "Cu toate ca oamenii au dat navala, cele doua ghisee puse la dispozitie, au facut fata acestora, astfel incit sa nu se formeze cozi interminabile. Pe linga cele doua persoane de la ghisee, a mai existat o a treia care statea printre cei nedumeriti, oferindu-le informatii cu privire la certificatele care trebuie sau nu preschimbate", ne-a declarat aceeasi sursa.
Conform articolului 6 din Legea 432 din 27 noiembrie 2006 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului numarul 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, nu au fost preschimbate pina la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii