Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Confruntari violente intre armata si gruparea Fatah al-Islam, in nordul Libanului

O serie de confruntari violente au izbucnit vineri dimineata intre armata libaneza si extremistii din cadrul gruparii Fatah al-Islam, retrasi in tabara de refugiati palestinieni Nahr al-Bared, din nordul Libanului, incercuita de 13 zile de militari, a anuntat politia, citata de AFP.
Reluarea violentelor a intervenit dupa o stare de acalmie relativa intre cele doua parti in ultimele 24 de ore.
Armata a replicat initial la focurile de arma ale membrilor Fatah al-Islam, care au avut ca tinta perimetrul Nahr al-Bared, a precizat politia.
Schimburile de focuri s-au intensificat ulterior si artileria din cele doua tabere a intrat in actiune, a declarat politia, fara a mentiona informatii despre eventuale victime.
Un militar a fost ucis joi de membrii gruparii, dupa ce cu o zi inainte trei militari au fost raniti usor intr-o serie de ciocniri in timpul carora opt membri ai Fatah al-Islam au fost ucisi, potrivit armatei.
Potrivit purtatorului de cuvint al armatei, combatantii din cadrul miscarii Fatah al-Islam au inceput sa deschida focul in jurul orei locale 07.00 (07.00 ora Romaniei), in directia pozitiilor militarilor si drumului care inconjoara tabara si leaga orasul Tripoli de frontiera cu Siria.
"Armata a ripostat intr-un mod eficient tirurilor de artilerie si obuzelor de mortiera, intr-un act de legitima aparare, incercind ca crute civilii", a explicat el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii