Mergi la conţinutul principal

Confort de “mileniul III” pentru Grădinița nr. 60 și internatul LPS

* clădirea care le adăpostește are un grad ridicat de eficiență energetică, după o investiție de jumătate de de milion de euro * proiectul a fost finanțat din fonduri europene, iar clădirea are acum o nouă înfățișare * suplimentar, Primăria a mai alocat 33.000 euro pentru dotarea cu mobilier a clădirii, achiziționarea de electrocasnice pentru internat, dar și pentru realizarea unor reparații

 

Primăria Municipiului Brăila a finalizat un nou proiect cu fonduri europene! Este vorba despre “Eficientizare energetică Corp C3 - Grădinița cu program prelungit nr. 60 și Internat LPS”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Prin acest proiect, în urma intervențiilor făcute s-a obținut o eficiență energetică crescută a clădirii, care va determina scăderea consumului anual de energie primară și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, elevii și profesorii se bucură acum de un imobil ce oferă condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional.

Detalii despre lucrările efectuate și rezultatele proiectului au fost oferite ieri, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat, printre alții, primarul Marian Dragomir, cei doi viceprimari, Doinița Ciocan și Alexandru Jantea și noul director al Liceului cu Program Sportiv, prof. Dan Gheorghiță.

Astfel, lucrările de eficientizare energetică au constat în: placarea cu polistiren expandat ignifug de 10 cm grosime a fațadelor, subsolului și termoizolarea terasei; schimbarea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din PVC cu geam termopan alcătuit din 3 foi de geam și grile de aerisire; montarea unei centrale termice - utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum. Principala măsură de eficientizare energetică pe partea de încălzire o constituie montarea unei pompe de căldură aer-apă suplimentată cu două centrale termice murale în condensație, cu o eficiență ridicată și consum redus de combustibil. Sursa principală de energie pentru prepararea apei calde menajere în clădire o reprezintă cele patru panouri solare prevazute cu un sistem de pompare - automatizare. De asemenea, în clădirea în care funționează Grădinița nr. 60 și Internatul LPS au fost montate șapte aparate de aer condiționat, au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață - LED și s-a refăcut instalația electrică. Clădirea a fost dotată cu instalații PSI - 6 hidranți interiori și 2 hidranți exteriori, senzori de detecție și semnalizare incendiu și au fost refăcute hidroizolațiile și sistemele de scurgere pentru prevenția infiltrațiilor de apă.

Pe lângă acestea, în cadrul proiectului au fost făcute și lucrări conexe:

zugrăveli interioare cu var lavabil pe pereții interiori și tavane; scară exterioară de evacuare, din beton armat; rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități;

recompartimentări interioare.

“Valoarea totală a proiectului a fost de 532.000 euro, din care 408.000 euro fonduri europene și 124.000 euro contribuția Primăriei Brăila”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Suplimentar, Primăria Municipiului Brăila a mai alocat 33.000 euro pentru dotarea cu mobilier a celor 15 camere de cazare din internat, dar și pentru clasa în care învață grupa mare a grădiniței, achziționarea de electrocasnice și materiale de construcții necesare reparării ușilor și înlocuirii pardoselii.

Lucrările de modernizare a Liceului cu Program Sportiv nu se vor opri aici, după cum a anunțat noul director al unității de învățământ.

“Chiar dacă sunt de pe 17 ianuarie numit în funcția de director la LPS, am purtat discuții cu domnul primar astfel încât Primăria Municipiului să ne ajute prin alocarea de folduri pentru asfaltarea întregii curți a liceului. Deja am pornit discuțiile pentru a realiza DALI-ul și pentru a găsi fondurile necesare pentru proiecte nerambursabile: reabilitarea sălii de sport, care a fost dată în folosință în anul 2000 și de atunci nu s-a mai intervenit cu absolut nimic”, a susținut prof. Dan Gheorghiță.

Perioada de derulare a lucrărilor în cadrul proiectului “Eficientizare energetică Corp C3 - Grădinița cu program prelungit nr. 60 și Internat LPS” a fost de 12 luni, constructor fiind S.C. Larapeu Construct SRL - Brăila, iar proiectant SC Cic Cons SRL - Brăila.

În clădirea Grădiniței nr. 60 și internatului de la Liceul cu Program Sportiv își desfășoară activitatea 50 de preșcolari, 80 de elevi din învățământul primar (3 clase) și 6 cadre didactice. Cele 14 camere ale internatului găzduiesc 56 elevi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro