Mergi la conţinutul principal

Conflictul de la "Laminorul" va intra in sistemul de conciliere al Ministerului Muncii

Conducerea organizatiei sindicale din cadrul SC "Laminorul" SA Braila a anuntat ca a primit confirmarea din partea Directiei Muncii privind inregistrarea conflictului de interese la nivelul societatii. "Au fost ceva probleme la inregistrarea conflictului, dar care au fost rezolvate astfel incit solicitarea sindicatului a indeplinit cerintele de forma. Acum asteptam o comunicare din partea institutiei privind calendarul viitoarelor intilniri in vederea concilierii conflictului", ne-a declarat Constantin Iarca, liderul Sindicatului "Metal 94". De asemenea, sursa citata a punctat ca in opinia organizatiei pe care o reprezinta ar trebui ca viitoarea comisie din partea administratiei uzinei, care va participa la sedintele de conciliere, sa aiba un mandat din partea patronatului, astfel incit sa poata avea capacitate reala de negociere. In plus, Iarca a precizat ca din informatiile pe care le detine, salariatii sint hotariti sa sustina demersul sindical de la Directia Muncii prin actiuni de protest la nivel de societate fara ca "Metal 94" sa aiba vreo legatura cu organizarea acestora.
Important de precizat este ca principalele puncte ramase in divergenta in cadrul negocierilor vizeaza aspecte legate de capitolul salarizare si conditii de munca. Astfel, sindicatul a cerut o majorare cu 25%, plus indexari trimestriale de 4 procente comparativ cu oferta administratiei de crestere cu 8%, la care se adauga indexari trimestriale de 2,5%. Alte revendicari asupra carora cei doi parteneri de dialog social nu au ajuns la un consens sint asigurarea salariatilor pentru riscul de accidentare si boli profesionale, subventionarea unei parti a costului meniului la cantina societatii si acordarea in ocazii speciale de tichete cadou salariatilor. In plus, sindicatul solicita si participarea societatii cu o contributie de 150 euro pentru fiecare salariat la pilonul III al asigurarii pentru pensie, precum si renuntarea la programul de lucru pe sistem rusesc implementat de citeva luni in cadrul unitatii, orar care, in opinia sindicatului, contravine prevederilor Codului Muncii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB