Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducerea si sindicatul din Penitenciar ingroapa securea razboiului

In timp ce pe vremea fostei conduceri a Penitenciarului de Maxima Siguranta (PMS) Braila relatiile cu sindicatul erau destul de tensionate, ajungindu-se la acuzatii grave si chiar la greva foamei, situatia este cu totul alta acum, cind sefia institutiei a fost preluata de magistratul Ionel Gilca, iar a sindicatului de catre agent sef Vivi Iordache. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, noul presedinte de sindicat s-a declarat extrem de multumit de deschiderea pe care o manifesta noua conducere a institutiei fata de organizatia care reprezinta si apara interesele angajatilor din sistem. "Conducerea Penitenciarului incearca acum sa aiba o relatie buna cu sindicatul, ne-am confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme. In acest moment, directorul are putin timp de cind a preluat conducerea institutiei, dar am constatat ca a identificat si a rezolvat deja o serie de probleme, pe care le-a intilnit aici. Nu inseamna ca nu mai exista probleme, dar speram sa le rezolvam. Lucrurile sint pe un drum bun. Ne confruntam cu problema lipsei de personal, este problema cea mai importanta pe care o au sindicalistii in acest moment pentru ca modul de a executa serviciul este direct influentat de lipsa de personal. De asemenea, conditiile de munca pot fi mai decente, pot fi ameliorate, dar toate depind de politica de personal a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Aceste probleme se regasesc si la nivelul celorlalte Penitenciare din tara. Domnul director a inteles ca este al Penitenciarului si nu invers, lucru foarte important. Sintem inca la inceput, nu putem da concluzii, dar parerea celor din sindicat este ca trebuie sa fie sprijiniti in a-si rezolva problemele", a precizat Iordache.
La rindul sau, directorul PMT, magistratul Ionel Gilca, a precizat ca multe dintre probleme pot fi rezolvate in interiorul institutiei, important este sa se doreasca acest lucru. Acesta a mai spus ca este mult de lucru si la mentalitatea cadrelor, carora trebuie sa li se respecte drepturile, dar nu trebuie uitate nici obligatiile atribuite prin fisa postului.
Presedintele sindicatului din cadrul Penitenciarului este de parere ca gilceava dintre fostul presedinte de sindicat si fosta conducere a Penitenciarului, a aparut in primul rind din lipsa de comunicare.
"Era o stare la nivel de ANP, poate la noi putin mai mult. Nu s-au facut intelesi, nici sindicatul si nici conducerea. Depinde ce scop ai. Probabil ca pe noi ne-a avantajat faptul ca am intrat in Uniunea Europeana, oricum sindicatul este foarte tinar. In intreg sistemul penitenciar, abia din toamna anului 2004 statutul nostru ne-a permis sa infiintam sindicat", a mai spus agentul sef Vivi Iordache.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii