Mergi la conţinutul principal

Conducerea Federației Române de Fotbal, în vizită pe șantierul stadionului ”Progresul”

* președintele FRF, Răzvan Burleanu, a venit, vineri, într-o vizită la Brăila pentru a discuta cu primarul Marian Dragomir și reprezentanții administrației despre proiectul privind Stadionul ”Progresul” * edilul-șef ne-a transmis că acesta a reconfirmat faptul că FRF va asigura gazonul sintetic pentru stadion, odată ce lucrările de reabilitare vor fi gata * în prezent, demolările au fost efectuate în procent de 90% și constructorul și-a luat angajamentul că va finaliza partea sa de lucrări până în toamnă

 

Proiectul privind modernizarea Stadionului ”Progresul” merge înainte. Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a venit vineri, 25 februarie, la Brăila, unde s-a întâlnit cu primarul Marian Dragomir și reprezentanții administrației brăilene. Pe scurt, obiectivul principal al întrevederii l-a constituit Stadionul Progresul, locul unde FRF va susține financiar costul suprafeței de joc, pe care se va monta gazon sintetic. Pe lângă edilul-șef Marian Dragomir, la întâlnire a participat și președintele CJ Brăila,  Francisk Chiriac, prefectul Iulian Timofei, în timp ce forul de la București a fost reprezentat de o delegație condusă de Răzvan Burleanu, din care au mai făcut parte Gabriel Bodescu, Mihai Stoichiță și Felix Grigore. Printre oficiali s-a regăsit, nu în ultimul rând, Laurențiu Vărgatu, președintele Asociației Județene de Fotbal Brăila (AJF).

Aceștia au mers la Stadionul Progresul pentru a vedea modul în care evoluează lucrările. Tot cu această ocazie, cele două părți au discutat despre viitoarea infrastructură a fotbalului brăilean.

Contactat telefonic, primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de întrevederea avută. Acesta a precizat că reprezentanții FRF au reconfirmat faptul că vor asigura donarea gazonului sintetic pentru stadion.

”Da, a fost o întâlnire între Primăria Municipiului Brăila și Federația Română de Fotbal reprezentată de domnul Burleanu. A fost și domnul Mihai Stoichiță (n.r. – directorul tehnic al FRF). Iar din partea Asociației Județeane de Fotbal a fost domnul Vărgatu, împreună cu alți reprezentanți ai Federației de la București. Ne-am deplasat la Stadionul Progresul, unde a fost prezent constructorul. Acesta a discutat cu reprezentanții Federației și a stabilit condițiile care trebuiesc respectate pentru omologarea terenului. Deoarece Federația Română de Fotbal a reconfirmat donarea gazonului sintetic pentru investiția de la Stadionul Progresul a Primăriei Municipiului Brăila”, a declarat Dragomir.

 

Stadionul ar trebui să fie pregătit pentru montarea gazonului până la toamnă

Întrebat în ce stadiu se prezintă lucrările de la stadion, edilul-șef ne-a explicat că până în prezent s-au efectuat 90% dintre intervențiile de demolare. De asemenea, ne-a informat că a fost deja eliberată autorizația de construire, astfel că în momentul în care vremea va permite, constructorul ar trebui să înceapă lucrările pentru stabilizarea terenului și restul intervențiilor planificate acolo.

”Din discuțiile pe care le-am avut, constructorul va fi pregătit pentru finalizarea lucrărilor care intră în responsabilitatea sa, până în toamnă, moment în care Federația Română de Fotbal va veni cu montarea gazonului. Deja a fost desemnat un reprezentant al Federației care va ține permanent legătura cu constructorul. Va face vizite la fața locului pentru a efectua anumite măsurători și a vedea stadiul evoluției lucrărilor, astfel încât gazonul să poată fi montat în cele mai bune condiții”, a mai explicat edilul-șef.

Totodată, Dragomir a punctat că municipalitatea a alocat suma necesară finalizării investițiilor de la stadion în bugetul pe anul acesta și că lucrurile sunt în regulă.

Constructorul de la stadion este firma ”Repavil”.

Stadionul Complex Sportiv Progresul este situat în Cartierul Vidin din Municipiul Brăila și constituit din patru edificii: birouri (230 mp); sală de sport (332 mp); o centrală (14 mp); tribuna (2.309 mp). Astfel, suprafața totală construită este de 3.286 mp, iar suprafața terenului este de 24.740 mp. Reamintim că, în 2017, CLM Brăila a aprobat un proiect prin care și-a asumat contribuția municipiului la reabilitarea Stadionului Progresul la 2.600.000 lei cu TVA. Atunci s-a vorbit despre amenajarea tribunei existente, reabilitarea corpurilor de clădire care vor avea diferite destinații: birouri, sală de sport, centrală, vestiare și spațiu de depozitare, precum și despre amenajarea terenului în vederea amplasării gazonului sintetic. La pachet, Federația Română de Fotbal a încheiat un protocol de colaborare cu municipalitatea și și-a asumat că va asigura finanțarea pentru montarea unui gazon sintetic. În 2019, s-a aprobat documentația tehnico-economică și Documentația de Avizare Lucrări Intervenții (DALI), precum și indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv, în valoare totală de 5.450.713,945 lei cu TVA din care Construcție plus Montaj 4.630.600,566 lei cu TVA. În 2020, a fost aprobat un nou proiect privind a două construcții ce aparțineau obiectivului. După ce contractul de proiectare și execuție a fost încheiat în noiembrie 2020 cu asocierea SC REPAVIL CONS SRL și SC PROFICONS PROJECT SRL, consilierii municipali au mai făcut un pas spre realizarea obiectivului prin transmiterea sa în administrarea SUPAGL Brăila în luna iunie 2021. Astfel, lucrările au fost demarate pe 7 iunie anul trecut, însă sistate după o pauză și reluate în luna noiembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro