Skip to main content

Conducerea CET nu se teme de posibila concurenta

Directorul adjunct al CET Braila, Adrian Traian, nu se teme de perspectiva ca primarul municipiului sa gaseasca investitori privati, care sa construiasca o noua centrala, mai aproape de oras, ce ar urma sa preia furnizarea de agent termic pentru populatie. Cel putin asta a sustinut Traian, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, precizind insa ca, potrivit informatiilor pe care le avea el, proiectul noii centrale ar fi urmat sa fie finantat, partial si de catre municipalitate: "CET-ul, impreuna cu CLM a demarat o serie de proiecte pentru accesarea programului Termoficare 2006-2009, dar aceste proiecte si strategii au fost depuse la ministerul Internelor si Reformei administrative de aproximativ 2 ani. Pina in momentul de fata, pentru acest mare proiect partea de finantare nu a sosit, astfel incit nu mai stiu in ce stadiu se afla. S-a luat in discutie construirea unei noi surse la marginea municipiului tocmai pentru a economisi banii necesari pentru reabilitarea magistralei. Stiti foarte bine ca este vorba de o conducta veche de peste 30 de ani si intretinerea acestei magistrale costa mult. Schema de finantare era initial 50% administratia publica locala, 50% ministerul. Acum, aud ca este vorba numai de finantare privata. Vom vedea cum va fi, pina la urma. Oricum, daca miine vor incepe lucrarile pentru construirea noii centrale, vor trece cel putin 2-3 ani, iar in aceasta perioada, orasul nu poate sa ramina fara energie termica, deci noi va trebui sa mai lucram. Deocamdata, insa, noi nu avem nici terenul dat de Primarie, pentru noua centrala. Dincolo de cei care vor construi centrala, tot ce se cheama sistem de distributie a energiei termice e proprietate publica si este gestionat de CET. Si pina la urma, exploatarea acelei centrale, indiferent a cui va fi ea, cine o va face? O sa aduca oameni din Costa Rica, din Japonia, de unde? Nu, tot specialistii nostri vor lucra si acolo! A, ca nu vor mai fi 500 de oameni, este altceva. Dar oamenii in plus ii vom dirija catre alte activitati. Eu zic ca ar fi foarte bine sa se faca o noua centrala, mai aproape de oras. Si va zic eu, cinstit si lautareste: ar ramine in istoria acestui municipiu primarul Cibu, daca ar demara o chestie de genul asta!".
Precizam ca, zilele trecute, primarul Constantin Cibu a declarat ca are in plan sa construiasca la marginea orasului o noua centrala, mult mai moderna si mai performanta decit cea de la Chiscani, cu care sa ofere brailenilor energie termica la preturi accesibile. El a mai spus ca exista deja investitori privati care s-au declarat interesati sa se ocupe de constructia obiectivului, in contextul in care se obliga sa gaseasca ei si finantarea necesara. Edilul-sef a explicat ca, in opinia sa, oricite modernizari si reabilitari s-ar face, actuala centrala CET nu va ajunge niciodata la randamentele si performentele posibile, in cazul uneia noi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu