Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condoleezza Rice considera ca Dmitri Medvedev face parte dintr-o "noua generatie"

Secretarul de Stat american Condoleezza Rice a declarat, marti, ca Dmitri Medvedev, nominalizat de presedintele Vladimir Putin drept succesorul sau favorit, face parte "dintr-o alta generatie" de lideri ai Rusiei, relateaza publicatia USA Today, citata de Reuters.
Medvedev, prim-vicepremierul rus in virsta de 42 de ani si presedintele companiei Gazprom, este considerat de agentii economici favorabil mediului de afaceri si mai putin avid decit apropiatii lui de la Kremlin, dar analistii sint de parere ca Putin va detine cu adevarat puterea.
USA Today reda in pagina electronica un interviu acordat de Condoleezza Rice care, dupa mai multe intilniri cu Medvedev, este de parere ca acesta "este o persoana foarte inteligenta". "Face parte dintr-o alta generatie", a precizat ea.
Rice sustine ca Medvedev a incercat diversificarea economiei si a modului de lucru al Rusiei "cu regiunile, racordind intreaga tara la reteaua de Internet".
Alegerea lui Putin l-a plasat pe Medvedev in pozitia de favorit pentru cistigarea alegerilor prezidentiale de la 2 martie, intrucit majoritatea cetatenilor rusi declara ca sint gata sa sprijine pe oricine va numi popularul presedinte Putin.
Rice a precizat de asemenea ca spera ca alegerile prezidentiale din Rusia de la 2 martie vor fi "o competitie reala".
"Sper ca va veni vremea cind Rusia va avea alegeri prezidentiale in cadrul carora va exista o sansa reala pentru o alegere competitiva. Cred asta, iar pentru mine, aceasta este cea mai mare problema in acest caz", a adaugat Rice.
Medvedev a declarat, marti, ca vrea ca Putin sa devina premier in timpul mandatului sau, oferindu-i presedintelui care va parasi Kremlinul posibilitatea sa isi pastreze influenta asupra Rusiei.
Putin insa nu a precizat daca va accepta oferta vechiului sau prieten, iar analistii considera ca liderul rus nu a luat inca o hotarire definitiva asupra rolului pe care si-l va asuma dupa expirarea mandatului sau anul viitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii