Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conditii noi de leasing

Contractete de leasing se vor derula cel putin pe o perioada de un an. Noua legislatie in domeniu impune aceasta durata minima si termenul de 12 luni devine un fel de borna de control. Plata in avans se poate face doar dupa trecerea unui an, iar noua lege introduce si conditii mult mai dure pentru neplata ratelor.
Utilizatorul poate opta pentru cumpararea bunului inainte de sfirsitul perioadei de leasing, daca achita toate obligatiile asumate prin contract, dar nu mai devreme de 12 luni. Legislatia de pina acum nu prevedea limita de un an a perioadei de leasing.
Alte reglementari legislative dau drepturi mai mari companiilor de leasing. Finantatorul are dreptul ca, dupa doua luni de neplata a ratelor, sa declare contractul nul si sa ceara utilizatorului sa restituie bunul finantat. De asemenea, societatea de leasing are dreptul sa aleaga compania la care este asigurat obiectul contractului, masina, casa sau orice alt tip de bun.
Pe linga schimbarile venite in urma modificarii legislatiei leasingului, acest sistem de finantare va mai suporta modificari odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2007. Astfel, utilizatorul va fi obligat sa plateasca el impozitele pentru bunurile finantate, obligatie ce era in sarcina finantatorului pina acum. In plus, dobinzile aferente ratelor de leasing vor purta TVA, lucru care nu se intimpla pina acum.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii