Mergi la conţinutul principal

Concursurile de la CJ programate în această lună, suspendate de ANFP

 

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a decis să suspende concursurile pentru posturile pe care conducerea CJ Brăila spera să le acopere în această lună. După cum ne-a informat Roxana Costea, şefa Biroului Resurse Umane a Consiliului Judeţean, este vorba despre patru poziţii la Achiziţii Publice, dintre care două vacante, un post de consilier juridic şi un auditor asistent. Motivul? O modificare recentă la Legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, care prevede ca ANFP să stabilească (înainte de organizarea oricărui concurs pentru o poziţie la nivel de execuţie), o perioadă de testare pentru funcţionarii din corpul de rezervă, în cazul în care există persoane interesate. Întreaga procedură ar întârzia procesul organizării concursurilor cu cel puţin 20 de zile a susţinut sursa citată. "ANFP-ul ne-a suspendat posturile pentru că a apărut o modificare la Legea 188 potrivit căreia înainte de a demara procedura de recrutare se stabileşte de către ANFP o perioadă de testare a funcţionarilor publici din corpul de rezervă. Atunci, a trebuit să reluăm. Dar nu era prevăzută această procedură înainte. Perioada de testare este stabilită tot de ANFP, nu de către CJ Brăila. Se dă un ordin cu 10 zile înainte de stabilirea perioadei de înscriere, perioadă care de asemenea durează tot 10 zile. Dacă nu se înscrie niciunul dintre funcţionarii publici aflaţi în corpul de rezervă, noi facem adresă către ANFP prin care solicităm să ne permită să continuăm concursul. Apoi publicăm în Monitorul Oficial şi în toate celelalte", a declarat Costea.

Ce s-a realizat până acum

În aceeaşi ordine de idei, sursa citată ne-a precizat că au fost reluate procedurile, că s-au trimis adrese către ANFP şi că se aşteaptă un răspuns privind perioada de testare. În ceea ce priveşte realizările de până acum, şeful Biroului Resurse Umane a mai punctat că: "Miercuri, ANFP-ul a stabilit perioada când va avea loc concursul pentru postul de director Economic. Va fi pe 30 octombrie, la Bucureşti. Mai avem pe rol, la concurs un post de şofer şi unul de îngrijitor. Fiind vorba de personal contractual, concursurile au fost fixate pe 14 - 16 octombrie. Am trimis adresă referitoare la cinci posturi în cadrul Structurii Arhitect Şef, dar nu am primit încă răspuns. De asemenea, urmează să scoatem la concurs postul de secretar al judeţului. Însă procedura este greoaie, adresa nu a plecat încă spre ANFP. Şi ar mai fi două posturi la Compartimentul informatică. Urmează să trimitem adresă şi pentru ele", a afirmat Costea. În completare, tot la capitolul poziţii ocupate, aceasta a indicat şi două posturi la Direcţia Tehnică şi unul de auditor, menţionând totodată că se încearcă în continuare şi varianta rezolvării urgenţelor prin transfer de personal.
Vestea privind anularea concursurilor ne-a fost dată de către preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu. Acesta s-a arătat extrem de supărat în privinţa deciziei. "Regret că această întârziere la care suntem obligaţi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici crează dificultăţi în a asigura un ritm normal de activitate. Sunt câteva posturi cheie care puteau fi acoperite în această lună", a declarat şeful CJ.
Reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni sursa citată sublinia că s-au înscris 15 candidaţi pentru posturile de auditor şi că majoritatea concursurilor pentru diferitii poziţii cheie în cadrul instituţiei pe care o conduce, se vor încheia până la jumătatea lunii octombrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro