Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul National de reviste scolare - mai prost decit in anii trecuti

La Palatul Copiilor a avut loc ieri faza judeteana Concursului National de Reviste Scolare. Din cele 25 de reviste si foi volante inscrise in concurs, pentru calificare la faza nationala nu au putut fi luate in considerare decit opt titluri, pentru ca numai acestea indeplineau conditia de a prezzenta cel putin doua numere. Unele scoli au trimis pentru concurs un singur numar. Citeva erau intr-adevar la primul numar in primul an, insa altele aveau mai multe numere, erau reviste cunoscute, cu vechime, insa si ele au trimis tot un singur numar si au pierdut intrecerea. Astfel, desi se puteau trimite mai departe zece reviste, de la Braila s-au calificat doar opt.
Juriul a avut in vedere la evaluare cinci criterii: prezentarea grafica, limbajul adecvat virstei, valoarea instructiv-educativa, adecvarea genurilor publicistice la contextul revistei, periodicitatea.
Ca observatii generale s-ar putea spune ca majoritea scolilor au optat pentru revistele magazin, punind la un loc divertisment, literatura, materiale informative, insa in foarte putine ocazii materialele informative se refereau la viata scolii in mod concret, majoritatea fiind informatii generale. Contributia elevilor in multe cazuri a fost foarte mica, fiind foarte clar ca anumite texte erau doar semnate de elevi, conceptia fiind a cadrelor didactice. Mai mult, citeva reviste erau chiar semnate de cadrele didactice, in timp ce concursul, prin regulament, era destinat revistelor scolare scrise si redactate de elevi. Spre surprinderea neplacuta juriului, revista scolii de la Movila Miresii a fost scrisa de mina, iar imaginile au fost realizate tot manual si apoi au fost decupate si lipite.
La sectiunea foi volante s-a calificat doar Colegiul National "Nicolae Balcescu", cu "CNNB-istu" - foaie volanta de opinie, la sectiunea reviste de specialitate s-a calificat "Info-mania" a Colegiului "Balcescu", la categoria reviste magazin s-au calificat: "Revista 9" a Scolii nr. 9 si "Confluente" a Palatului Copiilor, iar la categoria reviste cultural-artistice s-au calificat: "Ginduri de copil" de la Scoala "Vasile Alecsandri, "Mozaic" a Scolii "Sf. Andrei", "Crisalide" a Scolii "Mihu Dragomir" si "Sunet de clopotel" de la Scoala "Fanus Neagu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii