Mergi la conţinutul principal

Concursul International de Muzica Usoara "George Grigoriu", in toiul pregatirilor

In urma cu citeva zile, s-a realizat preselectia concurentilor pentru Concursul International de Muzica Usoara "George Grigoriu" care se va desfasura la Braila la inceputul lunii mai. Juriul, al carui presedinte este compozitorul Anton Suteu, a ales 17 dintre cele mai bune voci din tara, din care trei sint din Braila: Tatiana Caisin de 16 ani, eleva la Liceul de Arta, Manuela Nichita de 22 de ani, studenta in anul IV la "Jurnalism" la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati si Robert Popescu, de 17 ani, elev la Grupul Scolar "Edmond Nicolau". "Juriul i-a apreciat pe toti cei trei candidati braileni, care si-au cistigat locul datorita talentului lor. Tatiana Cisin are o voce cu totul speciala, foarte suava, iar despre Manuela Nichita, juriul a spus ca este unul dintre putinii concurenti carora se vede ca le face o placere deosebita sa cinte. Robert Popescu a fost o revelatie, nu a stiut nimeni de el pina cind nu a venit la preselectie. Ne-a spus ca nu s-a pregatit decit trei saptamini cu o profesoara de la Scoala de Arte. Este talentat dar trebuie sa lucreze foarte mult. La preselectie au participat 11 tineri de la Braila, de la diverse licee, insa nu toti aveau suficienta maturitate artistica pentru a trece de preselectie. La evaluarea lor au participat si profesorii cu care s-au pregatit, Laurentiu Constantin si Adriana Toma, care au remarcat si ei ca intr-adevar, mai trebuie sa munceasca pentru a trece de preselectie. I-am indemnat sa vina la preselectie pentru a-si forma o idee despre ce inseamna o preselectie profesionista si ca sa cistige experienta", a spus directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu. Ceilalti candidati sint din: Pitesti, Bucuresti, Oradea, Lupeni, Ramnicu-Sarat, Calarasi, Filipestii de Tirg - Prahova, Craiova si Bucuresti. Aproape toti sint voci noi, cu exceptia lui Alin Vaduva, care a participat si la editia precedenta, evolutia sa fiind rasplatita cu un premiu.
Vor participa si citiva concurenti, care vor fi selectati de juriu pe baza unor inregistrari. S-au primit cereri de participare la preselectie de la Sankt Petersburg, din Lituania, Bulgaria, Republica Kirkiza, Polonia, Grecia si Republica Moldova. Marele premiu din acest an va fi o masina Volkswagen Passat albastra.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu