Mergi la conţinutul principal

Concursul "Gheorghe Naum" mentine stacheta ridicata

Vernisajul expozitiei realizate cu cele mai bune lucrari inscrise in Concursul National de Arta Plastica "Gheorghe Naum" a avut loc simbata dimineata, la Galeriile de Arta. Au fost trimise 300 de lucrari dn 21 de judete. Juriul a fost format din: prof. univ. dr. Mihail Manescu, cadru didactic la departamentul de masterat si doctorat al Universitatii de Arte din Bucuresti - presedinte, lector univ. dr. Florin Stoiciu si lector univ. dr. Bogdan Hojbota de la Universitatea de Arte Bucuresti si Adrian Braescu, inspector de specialitate in Ministerul Educatiei.
"Ultimele editii ale acestui concurs au avut un nivel foarte bun sub aspectul participarii si calitatii lucrarilor. Apreciez ca este cel mai important concurs organizat de un liceu dintr-un judet. Este meritoriu acest lucru pentru ca organizarea solicita eforturi serioase si este laudabil. Si la aceasta editie am constatat o buna intelegere a temelor, o excelenta acoperire prin limbaj specific in fiecare domeniu, compatibilizarea temelor cu mijloacele specifice. Consider ca un merit de necontestat in calitatea lucrarilor il au profesorii responsabili si daruiti in artele plastice. Performanta nu se poate face cu achitarea obisnuita a obligatiilor profesionale. Trebuie dialogat cu micii artisti, este un tip de predare specific. Acesti copii sint dificili, se deschid greu, sint reticenti la sfaturile comune. Rostul liceelor de arta este de a salva situatia unor copii talentati, atipici, care s-ar simti straini intr-o clasa obisnuita", a apreciat presedintele juriului, prof. univ. dr. Mihail Manescu. Premiile oferite celor 23 de elevi se ridica la suma de 6.000 de lei.

Braila a luat aproape jumatate dintre premii

Daca anul trecut cea mai valoroasa sectiune a fost cea de grafica, anul acesta s-au detasat artele decorative, dupa cum a apreciat presedintele juriului, prof. univ. dr. Mihail Manescu. La o singura sectiune nu s-a acordat premiul I, arhitectura, pentru ca juriul nu a remarcat un raspuns corect la tema concursului, "Lumi paralele". Imbinarea elementelor de traditie cu cele care tin de realitatea noua este o provocare si pentru profesionisti, iar elevii nu au reusit sa raspunda foarte bine acestei cerinte, a mai spus prof. univ. dr. Mihail Manescu.
Marele Premiu a fost obtinut de Flavia Popescu de la Ploiesti.
La arta decorativa, cea mai puternica sectiune, premiul I l-a obtinut Florentina Covaciu din Braila. Premiul II i-a revenit lui Damaris Saven din Timisoara, iar premiul III Alinei Ionel din Braila.
La grafica, cele trei locuri au fost ocupate de: Radu Pop, Bucuresti - I, Paul Paun, Bucuresti - II si Florina Dragus, Ploiesti - III.
La design, toate cele trei premii au revenit Brailei: Anca Andricut - I, Marian Vasii - II si Viorica Vieru - III.
Si la sectiunea pictura Braila a reusit sa obtina doua premii, Mara Ionascu - II si Stefan Capbun - III. Locul I l-a obtinut Daniel Marin din Galati. Ziarul "Obiectiv - Vocea Brailei" a oferit un premiu special elevei Marcela Gramatic din Iasi la sectiunea pictura.
La arhitectura s-au dat doar doua premii, Bogdan Rusu - II si Mihai Sighinas - III, ambii din Braila.
Si la sectiunea foto Braila a obtinut doua premii, Andra Ulman - I si Andreea Dache - III. Premiul II l-a luat Oana Soare din Ploiesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu