Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs national pe teme de protectia consumatorilor

In urmatoarea perioada, pina la sfirsitul lunii martie, in toate scolile brailene se desfasoara faza pe scoala sau liceu a concursului national pe teme de protectia consumatorului, "Alege, este dreptul tau!", ajuns la editia a IV-a.
Elevii vor avea de trecut o proba de desen cu tema "Stil de viata sanatos" - cei din invatamintul primar si din cel gimnazial, sau de rezolvat un test si de conceput un eseu - cei din invatamintul liceal. Temele eseurilor pot fi: "Eticheta produsului alimentar - mijloc de informare pentru consumatori" sau "Implicarea mass-media in protectia consumatorilor". Lucrarea va avea maxim 10 pagini si poate fi insotita de fotografii sau studii de caz.
La sfirsitul etapei pe scoala, fiecare unitate va desemna trei cistigatori la fiecare categorie de virsta. Desenele vor fi realizate in format A3, inramate si scanate si vor fi trimise Inspectoratului Scolar, pina pe 30 martie. Eseurile trebuie structurate pe urmatoarele elemente: generalitati privind etichetarea, elementele etichetei produsului alimentar, simboluri privind protectia mediului intilnite pe eticheta produselor alimentare, metode de gestionare a deseurilor, propuneri. Pentru cealalta tema, trebuie atinse ideile: descrierea zonei din care provine concurentul din punctul de vedere al protectiei consumatorilor, rolul mass-media in protectia consumatorilor si propuneri.
Etapa pe judet va avea loc pe 7 aprilie, cind se va organiza o expozitie cu toate lucrarile cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii. Cistigatorii vor fi anuntati pe 8 aprilie, in cadrul festivitatii de premiere a cistigatorilor etapei judetene a concursului de eseuri. In aceeasi zi, de la ora 9.00, elevii de liceu vor da si testul de verificare a cunostintelor, tip grila, in urma caruia vor ramine in concurs primii zece clasati. Apoi, cei zece vor sustine in fata comisiei eseul realizat. Se va face o medie intre nota de la test si cea de la eseu si va fi stabilit clasamentul. Primul clasat va fi considerat finalist pentru etapa nationala si membru al echipei de dezvoltare regionala alaturi de cei din judetele: Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii