Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs National Interdisciplinar de Limba Romana si Matematica "± Poezie"

La Scoala "Ion Creanga" s-a desfasurat in week-end Concursul National Interdisciplinar de Limba Romana si Matematica, destinat elevilor din clasele a V-a si a VI-a. La clasa a V-a au participat 285 de elevi din 334 inscrisi, iar la clasa a VI-a au participat 226 din 260 inscrisi. Contestatii s-au putut face ieri, intre orele 8.00 - 16.00, tot la Scoala "Ion Creanga", insa nu a fost depusa nici una.
Premiantii clasei a V-a sint elevii: Miruna Danaila si Andreea Capbun de la Colegiul National "Balcescu", care au luat locul I, Stefania Siminoi de la "Mihu Dragomir" si Camelia Bajenica de la Colegiul National "Murgoci" care s-au situat pe locul II, iar Claudia Satnoianu de la Scoala "Mihai Viteazul" si Ana Diaconu de la Liceul de Arta au obtinut locul III.
La clasa a VI-a, pe primele locuri au fost: Maria Nicoleta Marghelu de la Scoala "Sf Andrei" si Dana Ilie de la Scoala "Fanus Neagu" - premiul I, premiul II l-au luat Diana Gheorghe de la Scoala "Aurel Vlaicu" si Alexandra Nicolae de la "Fanus Neagu", iar premiul III l-au primit Paul Ghetu de la Scoala "Mihai Eminescu" si Radu Cristian Constantin de la Scoala Chiscani. Lotul pentru faza nationala este format din: Miruna Danaila si Andreea Capbun, din clasa a V-a si Mariana Nicoleta Marghelu si Dana Ilie de la clasa a VI-a.
Concursul se adreseaza elevilor din clasele a V-a si a VI-a pasionati atit de limba romana, cit si de matematica si are doua etape, cea judeteana, care tocmai s-a desfasurat, si cea nationala care se va organiza in perioada 4- 6 mai la Resita. Concurentii primesc un subiect de limba romana si unul de matematica si au la dispozitie cite o ora pentru fiecare proba. Itemii au inclus exercitii de logica, perspicacitate, rezolvarea de probleme care implica utilizarea competentelor specifice fiecarei discipline de concurs, pentru fiecare clasa participanta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii