Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs international de proiecte pentru PUD-ul terenului dintre Braila si Galati

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este multumit de ritmul in care se desfasoara lucrurile, in cazul proiectului infiintarii zonei de dezvoltare intercomunitara Braila -Galati. El sustine ca este o chestiune de zile, pina se va completa caietul de sarcini, in vederea organizarii licitatiei pentru stabilirea consultantului si, de asemenea, se va organiza un concurs international pentru desemnarea celei mai bune solutii, pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) al zonei respective: "Am semnat avizul prealabil pentru centrul comercial dintre Braila si Galati, la finele saptaminii trecute si asteptam sa se materializeze niste lucruri pe care le-am discutat intre noi. Sintem in faza de certificat de urbanism si de autorizatie de constructie pentru un PUD pentru circa 28 de ha dintre cele doua orase. Noi vom lansa un concurs de solutii pentru PUD-uri vizind zona respectiva si in circa 2-3 luni de zile, sa avem ceva palpabil. Concursul va fi unul international, la care sa se inscrie profesionisti in domeniu, iar premiile vor fi unele mari. Noi vom deveni titulari pe aceste proiecte si vom putea imprumuta de la unul, la celalalt: daca, spre exemplu, consideram ca unele detalii dintr-un proiect s-ar potrivi si ar completa alt proiect. In juriu probabil vor fi mai mult specialisti din afara. Azi sau miine vom da publicitatii organizarea acestui concurs. Nu am stabilit inca exact valoarea premiilor, dar, in principiu, avem un plasament de 10 miliarde lei, pentru o propunere catre plenul CJ, pentru acest concurs". Intrebat daca aceasta va fi numai contributia CJ, Stancu a explicat ca prefera sa dea CJ banii, pentru inceput, ca sa nu mai piarda un timp pretios asteptind sa colecteze partea fiecarei administratii implicate in proiect, dupa care va gasi modalitatea de a recupera banii, de la cele doua Consilii Municipale si CJ Galati: "Daca stam la negocierea nu stiu cui, ca sa nu spun cine, ca sa nu fiu rau, prefer sa o facem si dupa aceea vedem noi cum ii aducem inapoi banii. Sint solutii de a recupera banii, dar trebuie sa o facem. Va mai dura o zi-doua pina vom face si un caiet de sarcini concludent".
Presedintele CJ Braila a salutat schimbarea de atitudine a galatenilor, despre care a declarat ca dovedesc o adevarata disponibilitate pentru a pune lucrurile pe picioare si de a merge impreuna cu brailenii, la Bucuresti, pentru a face demersurile necesare infiintarii zonei de dezvoltare comuna.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii