Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs international de creatie literara pentru elevi

Colegiul National "Mircea cul Batrin" (CNMB) din Constanta organizeaza un Concurs international de creatie literara pentru elevi in vederea marcarii celor 110 ani de existenta a scolii. Concursul a fost initiat de Stefan Branza, iar din acest an are dimensiune internationala, fiind asteptati concurenti din Romania, dar si din Republica Moldova si alte tari.
Competitia are patru sectiuni: poezie, proza, eseu sau text jurnalistic si epigrama. Fiecare concurent poate trimite prin e-mail la adresa "cnmb_literatur@yahoo.com" un numar de 15 - 20 de texte pentru poezie, de circa 10 pagini pentru proza, de 3-5 texte la eseu sau text jurnalistic, sau de 5-10 epigrame. Textele vor fi scrise in limba romana si vor fi insotite de datele personale ale concurentului: nume si prenume, data nasterii, adresa, numar de telefon, institutie de invatamint. Trimiterea textelor presupune acordul implicit ca acestea sa poata aparea in revista "Zari Alb Astre" a CNMB sau in orice alta publicatie editata de CNMB cu ocazia desfasurarii concursului de literatura.
Textele se pot trimite in perioada ianuarie - aprilie insa vor intra in concurs doar daca se incadreaza in conditiile mentionate. Jurizarea se va efectua in cursul lunii mai, iar premierea va avea loc la sfirsitul lunii mai. Din juriu fac parte trei membri, un reprezentant al CNMB si doi scriitori sau critici consacrati. Se vor acorda cite trei premii pentru fiecare sectiune: poezie, proza si eseu sau text jurnalistic, pentru epigrame se va acorda Premiul "Stefan Branza", iar pentru cea mai buna lucrare de literatura se va acorda Marele Premiu.
Cei 11 premianti vor participa la festivitatea de la sfirsitul lunii mai, premiul constind in 2-3 zile de vacanta la mare, plus carti sau sume modice. Cele trei premii intii vor consta intr-o saptamina la mare, in vacanta de vara, asigurata prin cazarea la familiile elevilor liceului, iar Marele Premiu, pe linga aceasta saptamina de vacanta, va presupune si editarea in volum. Toate cheltuielile de transport, cu exceptia celor internationale, vor fi suportate de CNMB.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii