Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs greu la faza zonala a Olimpiadei de Muzica

Simbata, la Slobozia, s-a desfasurat faza zonala a Olimpiadei de Muzica, la care au participat coruri din cinci judete ale zonei de sud-est. Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: a liceelor de arta, a liceelor teoretice si pedagogice si cea de-a treia dedicata seminariilor teologice ortodoxe.
La sectiunea liceelor de arta, corul "Orfeu" al Liceului de Arta "Hariclea Darclee" din Braila, dirijor Stefan Lupu, a ocupat locul trei, pe primul loc situindu-se corul "Euterpe" de la Buzau, iar pe locul II corul "Voces" de la Slobozia. La sectiunea liceelor teoretice si pedagogice, Corul "Trison" al Liceului Pedagogic Braila, dirijor Maricica Lupu, a obtinut locul II. Pe primul loc s-a aflat corul Colegiului "Dobrogea" din Tulcea, iar pe locul III corul Liceului "Ovidius" din Constanta. La sectiunea seminariilor teologice, Braila nu a avut nici un reprezentant. Primul loc a fost ocupat de corul "Credo in Deo" de la Buzau, pe locul II a fost corul "Corpe in Deum" de la Tulcea, iar pe III a fost "Dionisie Exiguul" din Constanta.
Juriul a fost format din inspectorii de arte din cele cinci judete, insa acestia nu au participat la jurizare atunci cind s-a notat corul din judetul pe care il reprezenta. Inspectorul brailean Dorin Sipos a spus ca au fost mari dispute, ca la fiecare cor s-a alcatuit o lista cu elementele slabe si cele puternice, iar jurizarea s-a realizat in cadrul unei sedinte tehnice. "A fost un concurs foarte, foarte dur, jurizarea durind aproape trei ore. Se aduceau argumente, fiecare si-a spus parerea, astfel incit totul sa fie corect", a explicat inspectorul Dorin Sipos.
La faza nationala a concursului se vor duce cistigatorii locurilor I.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii