Mergi la conţinutul principal

Concurs greu la faza zonala a Olimpiadei de Muzica

Simbata, la Slobozia, s-a desfasurat faza zonala a Olimpiadei de Muzica, la care au participat coruri din cinci judete ale zonei de sud-est. Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: a liceelor de arta, a liceelor teoretice si pedagogice si cea de-a treia dedicata seminariilor teologice ortodoxe.
La sectiunea liceelor de arta, corul "Orfeu" al Liceului de Arta "Hariclea Darclee" din Braila, dirijor Stefan Lupu, a ocupat locul trei, pe primul loc situindu-se corul "Euterpe" de la Buzau, iar pe locul II corul "Voces" de la Slobozia. La sectiunea liceelor teoretice si pedagogice, Corul "Trison" al Liceului Pedagogic Braila, dirijor Maricica Lupu, a obtinut locul II. Pe primul loc s-a aflat corul Colegiului "Dobrogea" din Tulcea, iar pe locul III corul Liceului "Ovidius" din Constanta. La sectiunea seminariilor teologice, Braila nu a avut nici un reprezentant. Primul loc a fost ocupat de corul "Credo in Deo" de la Buzau, pe locul II a fost corul "Corpe in Deum" de la Tulcea, iar pe III a fost "Dionisie Exiguul" din Constanta.
Juriul a fost format din inspectorii de arte din cele cinci judete, insa acestia nu au participat la jurizare atunci cind s-a notat corul din judetul pe care il reprezenta. Inspectorul brailean Dorin Sipos a spus ca au fost mari dispute, ca la fiecare cor s-a alcatuit o lista cu elementele slabe si cele puternice, iar jurizarea s-a realizat in cadrul unei sedinte tehnice. "A fost un concurs foarte, foarte dur, jurizarea durind aproape trei ore. Se aduceau argumente, fiecare si-a spus parerea, astfel incit totul sa fie corect", a explicat inspectorul Dorin Sipos.
La faza nationala a concursului se vor duce cistigatorii locurilor I.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu