Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs de robotică pentru cele 6 echipe “Velocity for our Community”

* Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Palatul Copiilor Brăila, Şcoala Gimnazială ”Spiru Haret” Însurăţei, Şcoala Gimnazială ”Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” şi Şcoala Gimnazială ”Mihai Viteazu” sunt cele 6 echipe implicate în competiţie * concursul a fost organizat de echipa de robotică “Velocity” a Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila şi Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti, fiind finanţat de Fundaţia Orange

 

 

 

 

Echipa de robotică “Velocity” a Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila şi Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti (ApEAL) au organizat o competiţie de robotică dedicată celor şase echipe implicate in proiectul “Velocity for our community”. Concursul reprezintă totodată şi etapa finală a proiectului dezvoltat de Asociaţia pentru Educaţie, Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti, finanţat de Fundaţia Orange, cu suma de 32.000 lei, prin intermediul ”Susţine un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaţilor companiei Orange în proiecte sociale.

Astfel, peste 60 de elevi din şcolile gimnaziale din Brăila, împreună cu mentorii lor, şi-au putut testa şi consolida cunoştinţele dobândite de la primirea kit-urilor LEGO® - MINDSTORMS (EV3), prin intermediul celor peste 150 de ore de workshopuri şi ateliere realizate prin proiect.

“Velocity for our Community”, o iniţiativă ce promovează educaţia non-formală de tip S.T.E.M. (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică) şi-a propus şi a reuşit să antreneze un număr mare de elevi şi cadre didactice din învăţământul gimnazial în activităţi ce le pot stârni pasiunea pentru robotică.

Concursul de robotică s-a desfăşurat pe două secţiuni: ”Follow the line” (parcurgerea de către roboţi a traseului special conceput pentru această competiţie) şi ”Proba de creativitate” (realizarea de către elevi a unui videoclip pe baza activităţii echipei lor). Jurizarea a fost făcută de o comisie formată din membrii echipei “Velocity”, ce a punctat tehnica, originalitatea şi creativitatea elementelor prezentate. Echipele au câştigat câte o imprimantă 3D si o rolă de filament sau, în cazul echipei “RoboEmi 0023”, un Expansion kit şi încă un motor, clasamentul final fiind următorul:

- Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Brăila – echipa RoboEmi0023: premiul I la secţiunea ”Follow the line” şi menţiunea I la proba de creativitate.

- Palatul Copiilor Brăila – echipa Follow the Future: premiul III la ”Follow the line” şi premiul I la creativitate.

- Şcoala Gimnazială ”Spiru Haret” Însurăţei – echipa Transformers: menţiunea II la ”Follow the line” şi premiul III la creativitate.

- Şcoala Gimnazială ”Fănuş Neagu” Brăila – echipa R2-D2: premiul II la ”Follow the line” şi premiul II la creativitate.

- Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Brăila – echipa Agileroo: menţiunea I la ”Follow the line” şi menţiunea III la creativitate.

- Şcoala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Brăila – echipa ROBOTICII: menţiunea III la ”Follow the line” şi menţiunea II la creativitate.

Dacă în primii ani echipa Velocity s-a concentrat pe construirea robotului şi participarea la concursuri, ulterior am descoperit o nouă latură a roboticii, inspirată din competiţiile FTC (FIRST Tech Challenge), şi anume faptul că şi noi putem oferi din experienţa noastră altor copii şi să-i ajutăm să descopere tainele roboticii. Astfel s-a născut ideea de a accesa finanţarea oferită de Fundaţia Orange şi a contribui la dotarea a şase şcoli gimnaziale cu kit-uri Lego şi imprimante 3D, precum şi instruirea lor printr-o serie de workshop-uri şi ateliere desfăşurate în fiecare şcoală. Ca urmare a desfăşurării proiectului s-a format o comunitate între elevii şcolilor gimnaziale şi cei de liceu şi a început o colaborare în domeniul roboticii”, a declarat Paul Pruş, mentorul echipei si profesor de informatică la Colegiul Naţional ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.

Despre Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership Bucureşti (ApEAL)

Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti a luat naştere în anul 2009, iar de atunci creează şi şlefuieşte un model de educaţie de succes pentru dezvoltarea comunităţilor. Misiunea asociaţiei este aceea de a crea bunăstare durabilă prin educaţie, atât la nivel personal, cât şi de comunitate, iar printre obiectivele pe care le-a avut încă de la început se regăsesc promovarea educaţiei şi iniţiativei antreprenoriale economice, culturale, sociale şi educaţionale ca bază pentru o bunăstare durabilă şi pentru a forma antreprenori responsabili social sau promovarea turismului românesc, a zonelor şi resurselor turistice din România.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit 6 milioane de euro în cadrul a 5 programe ce susţin dezvoltarea comunităţilor vulnerabile şi integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea şi implementarea tehnologiei şi a metodelor digitale în proiecte de educaţie, cultură şi incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii