Mergi la conţinutul principal

Concurs de orientare turistica in Parcul Monument

Directia Judeteana pentru Sport in colaborare cu Palatul Copiilor a organizat, ieri dimineata, un concurs de orientare turistica in Parcul Monument. Actiunea a reunit aproximativ 40 de elevi braileni dornici sa cistige cupa de cel mai bun cercetas. Copiii au fost impartiti in 8 grupe, fiecare avind cite un lider.
Echipele au fost formate din elevi cu experienta in orientare turistica si din amatori. Gradul de dificultate a concursului a fost unul mediu. Participantii au reusit sa identifice obiectivele cu rapiditate. Pe locul I s-a situat Traian Leonard Gagu de 14 ani, elev la Colegiul Economic "Ion Ghica". "Am mai participat la astfel de concursuri si pot spune ca sint pasionat. E un mod ideal de a petrece timpul liber si voi mai participa la competitii de acest fel. Ma bucur si pentru ca vremea a fost de partea noastra", a spus Leonard Traian Gagu. Pe locul secund s-a situat Anca Negru, 14 ani, eleva la Colegiul National "Nicolae Balcescu", iar pe locul al treilea s-a clasat Cristian Vasile, 16 ani, elev al Liceului Teoretic "Panait Cerna". Competitia a fost coordonata de Neculai Pascu, consilier tineret si de prof. Ghita Nedelcu, reprezentant al Palatului Copiilor. Sorin Constantin, director al DJT si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care colaboreaza cu Inspectoratul Scolar Judetean atunci cind organizeaza activitati cu si pentru elevi. "Nu avem feedback in colaborarea cu Inspectoratul Scolar Judetean. I-am informat in legatura cu actiunea de azi pentru ca voiam sa afle cit mai multi copii, dar raspunsul a fost zero. Am adus la cunostinta evenimentul cu ajutorul cunoscutilor si al reprezentantilor Palatului Copiilor", ne-a declarat directorul DJT.
Actiunile sportive vor continua pe timpul verii, competitiile fiind o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri. Cei interesati pot obtine mai multe informatii la tel. 61.59.75 sau de la sediul DJT din str. Tineretului nr. 47, bl A 53, ap 2, parter. Tinerii pot juca tenis de cimp, tenis de masa, fotbal. Palatul Copiilor va organiza, de asemenea, o noua actiune de orientare turistica saptamina viitoare, competitie la care copiii vor invata si tehnici de supravietuire, astfel incit sa devina curajosi si descurcareti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu