Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concubinaj pervers

Senatorul PSD Aurel Simionescu a declarat, recent, ca in perioada urmatoare se va lua in discutie la nivel de partid activitatea consilierilor locali si judeteni. Asta deoarece presedintii de organizatii din teritoriu au remarcat faptul ca din citi consilieri are PSD doar citiva sint activi. O remarca pe deplin corecta, ca si initiativa de analiza a activitatii consilierilor. Din pacate, aceste incercari de responsabilizare a consilierilor sint sortite din start esecului cita vreme insusi liderul PSD, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, si-a dus la indeplinire planul de mutare a Bibliotecii desi trei sondaje de opinie au aratat clar ca dorinta comunitatii este contrara acestei manevre. Ca sa nu mai amintim de opiniile primite la redactie, unele deloc magulitoare la adresa lui Stancu. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca in cadrul PSD Braila nu exista o strategie comuna. Unii hais si altii cea, cam asa arata din exterior. De fapt, cred ca la ora actuala nu exista nici un fel de strategie, din punct de vedere politic, fireste. Caci altfel de strategii, la cele personale ma refer, se observa de la o posta. Numai ca aceste strategii individualiste nu servesc interesul de partid. Ba, dimpotriva. De pilda, prin acest proiect legat de Biblioteca, liderul PSD a adus prejudicii de imagine partidului pe care-l conduce si a pierdut alegatori din municipiu, unde si-asa fostul partid de guvernamint nu statea foarte bine. Mai mult, cu cele circa 20 de miliarde cit va costa amenajarea cantinei pentru mutarea Bibliotecii, Stancu putea face destule in judet, ceea ce ar fi insemnat voturi in plus pentru PSD. In acest context, va fi interesant de vazut scorul pe care-l va obtine PSD la urmatoarele alegeri locale, caci alegerile locale reprezinta masura competentei conducerii unei organizatii judetene.
O alta manevra la fel de controversata este alianta pe fata PSD - PNL, care opereaza la Braila din ce in ce mai vizibil. Marele perdant in acest caz, dupa parerea mea, este tot PSD. Asta deoarece PNL, atit la nivel central, cit si la nivel local, se afla intr-un proces de dezintegrare. In vreme ce la centru sint maziliti unul dupa altul lideri importanti, iar Patriciu este "mingiiat pe crestet" desi este judecat pentru infractiuni grave si a fost si unul dintre sponsorii PSD, la Braila PNL nici nu mai exista. Exista doar niste insi in CLM sau in CJ care voteaza dupa cum le dicteaza propriul interes, fara jena. Exista primarul Brailei care va ramine in "istorie" pentru ca a facut trotuare si s-a certat birjareste cu viceprimarul democrat, si nu in ultimul rind exista un senator, presedintele Comisiei de Sanatate din Senat, care n-a facut NIMIC pentru sistemul sanitar brailean. Asta-i Partidul National Liberal la Braila! O mare deziluzie pentru braileni. Si PSD a comparut in fata brailenilor, in numeroase ipostaze, mina-n mina cu acest PNL, fara cap si fara picioare!
Ramine de vazut ce consecinte va avea la urmatoarele alegeri locale relatia nefireasca dintre cele doua partide, dar mai ales cine-si va asuma raspunderea pentru acest concubinaj pervers.
In aceste conditii, mai e de mirare ca Partidul Democrat se comporta in plan local ca si cind ar fi in opozitie, acuzind cirdasia PNL - PSD? Pai, prosti ar fi liderii democrati daca n-ar profita de ocazie sa arunce pisica nerealizarilor din oras si judet tocmai in curtea "aliantei" PSD - PNL.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii