Mergi la conţinutul principal

Concluzii "viciate", "fortate", "tendentioase"

Parlamentarii de Braila au opinii diverse, cu privire la concluziile raportului comisiei care a anchetat neconstitutionalitatea unor fapte ale presedintelui care, in opinia PSD, reprezinta motive temeinice pentru a-i cere suspendarea. Daca unii dintre parlamentarii locali cred ca este vorba despre un raport cu concluzii dinainte stiute, politice, altii spun ca Traian Basescu s-a comportat ca un vataf si exista destule motive ca sa fie suspendat. Iata insa si declaratiile alesilor nostri, pe tema amintita:
* Dan Sabau, senator PLD - "Atit timp cit nici membrilor comisiei, in integralitatea lor, nu li s-au parut intemeiate concluziile raportului, este firesc sa spun ca nici mie nu mi se par intemeiate. Dupa cum stiti, membrii PNL din comisie nu au semnat raportul, si am motive serioase, in interior, sa am dubii asupra corectitudinii acestuia. Concluziile, in opinia mea, sint viciate, sint fortate, sint excesive si, de fapt, s-au pus in pagina niste idei dinainte stiute. Edificator este si faptul ca, din cele circa 30 de puncte enumerate initial de PSD, ca motive de suspendare, comisia a ramas cu 17, si sint convins ca o comisie a comisiei ar ramine doar cu 7, iar o ultima comisie ar ramine cu zero motive. Nu exista, dupa parerea mea, nici un motiv intemeiat pentru a se cere suspendarea presedintelui, iar comportamentul comisiei respective a fost unul de o anumita factura, si ma gindesc la faptul ca raportul a fost unul prefabricat, pe niste intentii exprimate anterior analizei propriu-zise"
* Horia Vasioiu, deputat PD - "Nu mi se par intemeiate concluziile raportului, atit timp cit comisia nu a fost constituita in mod legal. Am luat cunostinta insa cu totii despre decizia Curtii Constitutionale potrivit careia comisia ar fi legal constituita, si respectam aceasta decizie. In ceea ce priveste concluziile, au fost tendentioase, si asa cum au fost ele prezentate, si cum le-am aflat din presa, sint si foarte vagi, generale, nu se vede de nicaieri ca presedintele ar fi incalcat grav Constitutia. Sa tragi niste concluzii doar din vorbe, nu din fapte sau documente, mi se pare ca nu este normal. Sint concluzii nici macar pripite, sint concluzii politice. Puteau sa faca acest raport chiar de a doua zi, imediat dupa ce au infiintat comisia, ca tot aia era, nu au venit cu nimic nou. A fost o chestiune de imagine si atit. Acum urmeaza sa-si exprime avizul consultativ Curtea Constitutionala si apoi, sa se discute raportul in plenul parlamentului. Eu sper ca plenul va fi destul de matur ca sa nu voteze suspendarea presedintelui, dar daca acest lucru nu se va intimpla, se va ajunge la referendum, la popor, si acesta isi va spune cuvintul"

"Populatiei o sa-i fie scirba de noi, iar noua ne va fi rusine sa mai spunem ca sintem oameni politici"

* Gabriel Sandu, deputat PLD - "Sint trei smecheri in tara asta: Voiculescu, Tariceanu si Patriciu, care cred ca trebuie sa isi imparta afacerile si profiturile din energie. Lor li s-a pus impotriva Traian Basescu si acum, incearca sa-l doboare. Este vorba, acum, de un individ despre care s-a crezut ca este general de Securitate si s-a vazut ca nu era nici macar plutonier, care si-a facut averea doar din preluari si tranzactii cu statul, care a ajuns presedinte de comisie. Si am ajuns in situatia in care Parlamentul, care se zbate la un 12% incredere in rindul electoratului sa se bata cu unul care are peste 50% incredere din partea populatiei. O sa ajungem ca Parlamentul sa aiba sub 5% incredere si singura lovitura nu va fi ca o sa pice Traian Basescu, ci ca populatiei o sa-i fie scirba de noi, iar noua ne va fi rusine sa mai spunem ca sintem oameni politici. Acum, in parlament e doar circ. In opinia mea, intii ar trebui sa-si dea demisia Guvernul, care nu mai poate functiona si apoi sa vedem daca este cazul sa fie suspendat un om care a fost ales cu 5 milioane de voturi".
* Aurel Simionescu, senator PSD - "Din punct de vedere al faptelor cuprinse in lista prezentata de PSD, acestea exista, le-a vazut toata lumea. Din punct de vedere al constitutionalitatii acestora, lucrurile au fost si vor ramine discutabile. De exemplu, faptul ca presedintele i-a acordat mandatul de a forma un guvern lui Tariceanu, in conditiile in care alegerile fusesera cistigate de Uniunea PSD - PUR, constructia este laxa, si nu poate fi sanctionata ca atare. Va fi o discutie lunga, pe tema constitutionalitatii faptelor respective, dar, in opinia mea, acestea sint un temei bun pentru a solicita suspendarea presedintelui"
* Alin Teodorescu, deputat PSD - "Este o lista corecta de actiuni, nu stiu cite dintre ele sint neconstitutionale, ca nu ma pricep, dar lista este corecta. Cel mai important mi se pare punctul care se refera la crearea de instabilitate politica nejustificata. De 5 luni nu se munceste nimic in administratia publica. Personal, mi se pare ca exista motive intemeiate pentru a solicita suspendarea presedintelui. Presedintele tarii este vocea publica si in mod normal da seama de tot ce se intimpla, are o putere publica enorma. Poate sa cheme la Cotroceni pe oricine, dar pentru discutii, nu la ordin, cum vrea el. Basescu s-a comportat ca un vataf, nu ca un presedinte, si asta intr-o epoca in care avem nevoie de o directie politica".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu