Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concerte incendiare de 1 Decembrie

In sfirsit, brailenii s-au simtit mai bine de Ziua Nationala a Romaniei. Dar nu pentru ca autoritatile locale s-au gindit sa faca si altceva in afara de a comemora eroii martiri, ceva care sa ne faca sa simtim ca este o zi de sarbatoare. Meritul salvarii zilei de 1 Decembrie a fost al magazinului "Praktiker", care le-a oferit brailenilor doua ore de muzica live, mai exact concerte sustinute de formatiile Spitalul de Urgenta si Zdob si Zdub, cu prilejul deschiderii oficiale a magazinului de la Braila.
Aproape 2.000 de braileni, de toate virstele si din toate categoriile sociale au raspuns invitatiei organizatorilor, ignorind frigul de afara, pentru a participa la recitalurile celor doua trupe. Mai mult, daca Spitalul de Urgenta a mai fost in orasul nostru si brailenii care ii indragesc au mai avut sansa sa-i vada, trupa de peste Prut a venit pentru prima data in Braila. Desi majoritatea s-au limitat doar la a cinta piesele celor doua trupe, parcarile magazinelor "Praktiker" si "Billa" s-au dovedit a fi neincapatoare atunci cind o parte dintre spectatori s-au pus pe dans.
Demn de precizat este ca ambele formatii au stiut sa antreneze publicul si nu s-au limitat doar la a cinta, transformind concertele in adevarate spectacole. Startul a fost dat exact la ora la care fusesera programate concertele, de baietii de la Spitalul de Urgenta. Ei au avut in repertoriu si piese mai necunoscute, dar si citeva dintre cele consacrate, dintre care amintim: "Ori la bal ori la spital", "Caut un bou", "Lautarii", "Bici my mother", "Traiasca berea". Dupa o pauza de doar 5 minute, au urcat pe scena Zdob si Zdub care, la fel ca si Spitalul de Urgenta, au cintat aproximativ o ora. Dintre melodiile interpretate, cele mai cunoscute au fost: "Dimineata pe racoare/Everybody in the casa mare", "Tiganii si OZN", "Bunica bate toba", "DJ Vasile" si "Videli noch" - piesa care a inchis concertul si pe ritmurile careia a putut fi urmarit si un foc de artificii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii