Mergi la conţinutul principal

Concert de rock, jazz si gospel sustinut de chitaristul A. G. Weinberger

Astazi, incepind cu ora 19.00, in sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" are loc un concert de rock, jazz si gospel sustinut de cunoscutul chitarist A. G. Weinberger, originar din Oradea, dar care s-a remarcat si in tara blues-ului, SUA.
In Romania, A. G. Weinberger a fost un promotor al blues-ului inca din anii '90, fiind considerat de specialisti un punct de pornire al acestei miscari muzicale in tara noastra.
A. G. Weinberger este chitarist, vocalist, interpret la muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si producator de albume. Dupa 1990, i s-a oferit posibilitatea unor turnee in Germania, Elvetia, Israel, Turcia si Ungaria. In 1996, Weinberger ajunge prima oara in SUA, la Memphis, apoi, in 1997, cinta in Piata Universitatii, cu ocazia vizitei presedintelui SUA, Bill Clinton. In 1998, A.G. infiinteaza Fundatia BlueSylvania, iar anul 1999 este un an plin de turnee, in care notorietatea artistului atinge cote maxime. In mai 2000, ajunge in Statele Unite. La inceput, a cintat in cluburile din Chicago, dupa care s-a mutat in New York, unde a concertat in cluburi celebre. Apoi a plecat in turneu cu o cintareata de country din Nashville, cu care a colindat toata America, parcurgind aproape 30 de mii de mile. In final, s-a stabilit in Las Vegas, unde a cintat in cluburi si cazinouri si a predat lectii de chitara. In mai 2004 s-a mutat la Lausanne, Elvetia. Primul album american semnat A.G. a fost inregistrat la inceputul anului 2005, la Nashville, Tennessee. O alta activitate muzicala a lui A.G. Weinberger o constituie colaborarile cu diverse teatre, pentru care a scris muzica de scena.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu