Mergi la conţinutul principal

Comuna Dudești a solicitat echipă de vaccinare

*Prefectura Brăila informează, printr-un comunicat de presă, faptul că în urma unei solicitări transmise de autoritățile locale pentru asigurarea unei echipe mobile de vaccinare în localitate, la nivelul Nucleului de coordonare a vaccinării împotriva Sars-CoV-2 Brăila s-a identificat o soluție pentru imunizarea în Dudești și s-a constituit o echipă mobilă de vaccinare

 

 

 

 

 

O echipă mobilă de vaccinare este așteptată astăzi, vineri, 12 noiembrie, în comuna Dudești, pentru imunizarea populației. Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Brăila, solicitarea pentru echipa mobilă a fost transmisă de Primăria Dudești pentru vaccinarea unui număr de aproximativ 100 de localnici, care și-au arătat intenția de inoculare cu serul anti-Covid.

Conform informațiilor puse la dispoziție de către Instituția Prefectului-Județul Brăila, urmare a acestei cereri, la nivelul Nucleului de coordonare a vaccinării împotriva Sars-CoV-2 Brăila s-a identificat o soluție pentru imunizarea în localitatea Dudești. Astfel, potrivit Prefecturii Brăila, s-a solicitat constituirea unui echipe mobile de vaccinare arondată centrului din cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” și deplasarea la Dudești, în data de 12 noiembrie, pentru asigurarea procesului de vaccinare, în intervalul orar 9.00-15.00.

În acest sens, mai transmite Prefectura Brăila, s-a dispus organizarea unui spațiu de vaccinare la nivelul UAT Dudești, pe strada Primăriei, numărul 6, dotat cu cameră de vaccinare, calculator cu acces la internet, sală de așteptare, sală pentru triaj și frigider, iar Direcția de Sănătate Publică Brăila a dat aviz temporar pentru utilizarea spațiului în vederea activității de vaccinare și a transmis faptul că va asigura o persoană responsabilă pentru înregistrarea datelor, pe perioada vaccinării.

După cum se menționează în comunicatul de presă, transportul personalului va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila și de o ambulanță SMURD, iar vaccinurile disponibile vor fi cele de la Pfizer și Johnson & Johnson.

Instituția Prefectului-Județul Brăila mai face precizarea că o solicitare similară, privind asigurarea unei echipe mobile de vaccinare, a fost transmisă și din partea Primăriei comunei Roșiori, activitate care se va desfășura în perioada imediat următoare.

Până la acest moment, în județul Brăila, s-au vaccinat peste 136.000 de persoane, din care doar 76.000 au și doza de repel, iar 10.400 au și doza 3. De asemenea, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost înregistrate oficial, în total, peste 20.700 de persoane confirmate cu coronavirus și peste 1.000 de persoane au decedat din cauze asociate Covid, conform ISU Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro